52. Cum a umblat Enoh cu Dumnezeu

Text biblic:
“Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai vazut, pentruca l-a luat Dumnezeu.” Geneza 5:24.

Intrebare:
Care este intelesul declaratiei: “Enoh a umblat cu Dumnezeu”?

Raspuns:
Rugaciuni tacute chiar in timpul lucrului: “In timp ce suntem angajati in lucrul nostru zilnic, trebuie sa ne ridicam sufletul spre cer in rugaciune. Aceste cereri tacute se ridica asemenea fumului de tamaie la tronul harului; si vrajmasul este facut de rusine… Asa a umblat Enoh cu Dumnezeu. Si Dumnezeu a fost cu el, un ajutor prezent la vreme de nevoie… Rugaciunea este respiratia sufletului. Este secretul puterii spirituale. Nici un alt mijloc al harului nu poate fi inlocuit si sanatatea sufletului sa fie pastrata. Rugaciunea aduce inima intr-un imediat contact cu Izvorul vietii si intareste vigoarea experientei religioase.” – Gospel Workers, pages 254-255.

Rugaciune fara incetare: “As dori sa pot sa imprim in fiecare lucrator pentru cauza lui Dumnezeu nevoia cea mare pentru o continua si zeloasa viata de rugaciune. Ei nu pot sa stea continuu pe genunchi, dar pot sa-si inalte inimile spre Dumnezeu. Acesta este modul in care Enoh a umblat cu Dumnezeu.” – Marturii, vol. 5, cap. Aparitia raului, pag. 633.

Umblarea lui Enoh cu Dumnezeu n-a fost in transa sau in viziune, ci in toate indatoririle zilnice ale vietii sale… In familie si in legaturile sale cu oamenii, ca sot si tata, ca prieten si ca cetatean, el a fost slujitorul darz si de neclintit al lui Dumnezeu.” – Patriarhi si Profeti, cap. 6, Set si enoh, pag. 72-73.

Tip al poporului lui Dumnezeu: “Caracterul sfant al acestui profet reprezinta starea de sfintenie ce trebuie sa fie atinsa de cei care vor fi “rascumparati de pe pamant” (Apocalips 14:3) la revenirea lui Isus Hristos… Dar, asemenea lui Enoh, poporul lui Dumnezeu va cauta curatirea inimii si conformarea fatza de voia Sa, pana cand ei vor reflecta chipul lui Hristos. Asemenea lui Enoh… prin purtarea, vorbirea si exemplul lor sfant, ei vor condamna pecatele celor nelegiuiti. Dupa cum Enoh a fost luat la cer mai inainte de nimicirea pamantului prin apa, tot astfel cei neprihaniti ce vor fi in viata vor fi luati la cer de pe pamant, mai inainte de distrugerea lui prin foc.” – Idem pag. 77.

Locuia in Imparatia luminii: “Dar inima lui Enoh era dupa comori vesnice. El a privit spre Cetatea cea sfanta. El L-a vazut pe Imparat in slava Sa, in mijlocul Sionului. Cu cat era mai mare nelegiuirea existenta, cu atat mai aprins era dorul lui dupa caminul lui Dumnezeu… “Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu” (Matei 5:8).

Timp de trei sute de ani, Enoh cautase curatia de inima, spre a putea fi in armonie cu cerul. Timp de trei secole umblase cu Dumnezeu. Zi de zi, dorise dupa o mai stransa unire; comuniunea devenise mai apropiata si tot mai apropiata, pana ce Dumnezeu l-a luat la Sine. El statuse in pragul lumii vesnice, numai la un pas intre el si tara fericirii; si iata ca portile se deschid, umblarea cu Dumnezeu, atat de indelung exersata pe pamant, continuå, si el a trecut prin portile Cetatii Sfinte… Dumnezeu ne cheama si pe noi la o asemenea comuniune.” – Marturii vol. 8, cap. experienta lui Enoh, pag. 329-330.

Gand pentru rugaciune:
Tatal nostru din ceruri, ajuta-ne sa fim ca Enoh inainte de inaltarea sa, sa avem marturia ca am fost placuti inaintea lui Dumnezeu.