53. Experienta si lucrarea noastra

Text biblic:
“Va merge inaintea lui Dumnezeu, in duhul si puterea lui Ilie, ca sa intoarca inimile parintilor la copii, si pe cei neascultatori la umblarea in intelepciunea celor neprihaniti, ca sa gateasca Domnului un norod bine pregatit pentru El.” Luca 1:17.

Intrebare:
Experienta lui Enoh si Ioan Botezatorul se aseamana oare cu experienta ramasitei poporului lui Dumnezeu?

Raspuns:
Reprezinta experienta noastra: “Experienta lui Enoh si a lui Ioan Botezatorul infatiseaza experienta care ar trebui sa fie a noastra. Trebuie sa studiem mai mult viata acestor oameni- a aceluia care a fost mutat la cer fara sa vada moartea si a aceluia care, inainte de prima venire a lui Hristos, a fost chemat pentru a pregati calea Domnului, pantru a face drepte cararile Lui.” – Marturii, vol. 8, cap. Marea noastra nevoie, pag. 328.

Pregatire pentru serviciu: “Viata lui Ioan (Botezatorul) nu a fost petrecuta in lenevie, in obscuritate sau in izolare. Din cand in cand el mergea sa se intalneasca cu oamenii; si el era un observator interesat despre ceea ce se petrecea in lume. Din locul sau retras si linistit, el supraveghea evolutia evenimentelor… Povara misiunii lui era asupra sa. In singuratate, prin meditatie si rugaciune, el cauta sa-si pregateasca sufletul pentru lucrarea dinaintea sa.” – Gospel Workers, page 57.

“Ioan Botezatorul a fost invatat de Dumnezeu in timpul vietuirii lui in pustie. El a cercetat descoperirile lui Dumnezeu din natura. Sub indrumarea Spiritului divin, el a cercetat sulurile profetilor. Zi si noapte, Hristos a fost studiul lui, pana ce mintea, inima si sufletul au fost pline de glorioasa viziune.” – Marturii, vol. 8, cap. Experienta lui Ioan Botezatorul, pag. 330.

Rezultatele viziunii spirituale: “El a privit la Imparat, in toata frumusetea Sa si s-a pierdut din vedere pe sine. El a privit maretia sfinteniei si s-a recunoscut ca nedestoinic si nedemn. El avea sa faca cunoscuta solia lui Dumnezeu. El urma sa stea in puterea si neprihanirea lui Dumnezeu. El era gata sa porneasca, in calitate de sol al cerului, neinfricat de tot ce e omenesc, deoarece el vazuse Divinitatea. El putea sta neinfricat inaintea monarhilor pamantesti, deoarece se plecase cu tremur inaintea Imparatului imparatilor.” – Idem, pag. 330.

Viziunea produce umilinta: “Privind in credinta la Rascumparatorul, Ioan se ridicase la inaltimea lepadarii de sine. El nu cauta sa-i atraga pe oameni la sine, ci sa le inalte gandurile mai sus si tot mai sus, pana ce se vor fixa asupra Mielului lui Dumnezeu. El personal nu fusese decat un glas, un strigat in pustie.” – Marturii, col.8, cap. Marea noastra nevoie, pag. 332.

“Sufletul profetului, golit de eul personal, era plin cu lumina Celui Divin.” – Idem, pag. 332.

Mesajul nostru este similar: “In veacul acesta, chiar inainte de a doua venire a lui Hristos pe norii cerului, trebuie sa fie facuta o lucrare ca a lui Ioan (Botezatorul).” – Idem, pag. 331.

“Spre a da o solie ca aceea data de Ioan, noi trebuie sa avem o experienta spirituala ca a lui. Aceeasi lucrare trebuie sa se savarseasca in noi. Noi trebuie sa-L primim pe Dumnezeu si, primindu-L pe El, sa ne pierdem din vedere pe noi.” – Idem, pag. 331.

“Din fire, Ioan avea defecte si slabiciuni ca si alti oameni; insa atingerea iubirii divine il transformase.” – Idem, pag. 331.

Gand pentru rugaciune:
Doamne Isuse, ajuta-ne sa fim “umpluti cu Spiritul Sfant”, ca si Ioan Botezatorul, astfel incat si noi sa implinim misiunea divina incredintata noua.