03. Ultima solie a lui Dumnezeu

CAND DUMNEZEU A SPUS:”ADU-TI AMINTE!”


de J.L.Tucker

Traducere: Valeriu  Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc saptamanal. Reveniti pe pagina noastra pentru a gasi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.!
Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va aparea într-o fereastra noua.  Este folosita traducerea biblia Cornilescu online.


 

   “Adu-ti aminte de Facatorul tau în zilele tineretii tale.” Ecclesiastul 12:1.
Iubiti tineri, Dumnezeu va vorbeste. El vorbeste datorita dragostei Sale si interesului Sau pentru voi. El v-a adus la existenta deoarece are nevoie de voi. “Caci noi suntem lucrarea Lui si am fost ziditi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa umblam în ele.”
Efeseni 2:10.
Desi Dumnezeu este interesat în tineri si batrani si doreste ca toti, barbati si femei, sa fie mantuiti, totusi El este interesat în special în tineri. El stie posibilitatile lor pentru bine cand sunt atasati de El. El stie posibilitatile lor chiar atunci cand ei sunt sub controlul celui rau.Cu niciun alt grup de oameni nu lucreaza Satana mai mult decat cu tinerii. Cu milioanele el îi face prada sa si atunci îi foloseste ca unelte ale sale spre a influenta pe altii. Tinerii pot fi speranta acestei generatii sau pot duce la ruina ei. Totul depinde de care lider asculta ei si caruia îi raspund, Hristos sau Satana. Niciodata n-a existat o generatie cu asemenea posibilitati.
Putem sa traim si sa realizam destinul dat noua de Dumnezeu numai daca ascultam de chemarea lui Dumnezeu: “Adu-ti aminte de Facatorul tau în zilele tineretii tale.”
Eclesiastul 12:1. Doar în puterea lor, barbatii si femeile, nu pot resista dusmanului cu care avem de a face. Efeseni 6:12. Priviti
istoria trecutului. Vedeti ce distrugere dusmanul omenirii a adus barbatilor si femeilor.
Tinerilor, Dumnezeu va iubeste. El are un plan înalt si nobil pentru vietile voastre. Puteti strica acest plan, puteti sa traiti împotriva voiei lui Dumnezeu si sa fiti pierduti fata de scopul cerului pentru existenta voastra.
Voi detineti puterea de alegere. Nu trebuie sa traiti la un nivel scazut. Pacatul, cu rezultatele lui, poate fi în jurul vostru, dar nu trebuie sa fie în voi si nici sa va controleze. Cititi istoria lui Daniel si Iosif.
Tinerilor, nu trebuie sa pacatuiti spre a fi fericiti. Creatorul vostru a planificat ca voi sa fiti nu numai buni, ci si bucurosi si sa radiati de veselie. El doreste ca bucuria voastra sa fie deplina. Toti aceia care pun pe Dumnezeu în primul loc în viata lor sunt cei mai fericiti oameni din lume. In
Hristos veti gasi puterea sa biruiti vechile obiceiuri si vicii, sa spuneti “nu” ispitei si sa traiti ca biruitori. Creatorul vrea sa spuneti “nu” la tot ce seamana a fi placere, dar care la sfarsit va duce la ruina.
Nu exista limite la posibilitatile voastre de dezvoltare, odata ce ati ales pe Hristos sa fie Capitanul vostru. Datorita adevaratelor principii religioase voi puteti sa urcati orice înaltimi. Acela care v- a adus pe scena actiunii va va conduce. Nu, nu veti avea de la început harta sau planul întregii calatorii a vietii. Pas cu pas urmati- L pe El. Cititi Cuvantul (Biblia). Comunicati cu El în rugaciune. Ochii tineti- i deschisi si inima binevoitoare. Trebuie sa ajutati, nu sa puneti piedici; sa serviti, nu sa
asteptati a fi serviti. Mergeti totdeauna înainte, nu înapoi. O, tinerilor, vedeti ce dragoste ne- a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu, mostenitori împreuna cu Hristos. “Adu-ti aminte acum de Facatorul tau.” Nu mai ezita. Acum da-I inima ta!

 

1. Aduceti- va aminte de nevasta lui Lot

 

Raspunzand la întrebarea cu privire la venirea Imparatiei lui Dumnezeu, Isus declara conditiile care vor exista în lume chiar înainte de reîntoarcerea Lui pentru a doua oara: “Ce s-a întamplat în zilele lui Lot, se va întampla aidoma: oamenii mancau, beau, cumparau, vindeau, sadeau, zideau; dar în ziua
cand a iesit Lot din Sodoma, a plouat foc si pucioasa din cer si i-a pierdut pe toti. Tot asa va fi si în ziua cand Se va arata Fiul omului… Aduceti- va aminte de nevasta lui Lot.”
Luca17:28-32. (Citeste si Geneza 18 si 19).De cine trebuie sa ne aducem aminte? Ea apartinea unei familii excelente. Ea
era dintre aceia care au auzit chemarea lui Dumnezeu de a parasi cetatea Ur din Haldea. Ea împartasea credinta lui Avraam si probabli de sute de ori se rugase la altarul lui. Lumea stapanea atat de mult aceasta familie remarcabila. Intr-o zi, ea si sotul ei Lot au facut o alegere. Cu aceasta
alegere egoista foarte curand ei au ajuns în Sodoma si la scurt timp Sodoma era în inima ei.
Societatea Sodomei era plina de viciuri, fara rusine, fara evlavie, josnica, stricata, imorala, degenerata, pervertita sexual si ticaloasa. (Vezi
2 Petru 2:6, 8; Iuda 7; Ezechiel 16:49-50; Geneza 19:13; 18:20). Si totusi, în mijlocul acestei murdarii morale, din motive egoiste, probabil banii, o casa frumoasa, prestigiu social, doamna Lot si- a adus copiii acolo. Si ea iubea aceasta viata si a intrat în vraja ei. Viata tulburatoare a Sodomei a devenit atragatoare pentru sotia lui Lot.
Doamna Lot a fost avertizata. Nu numai atat, dar ea era obiectul rugaciunilor sincere de mijlocire ale lui Avraam.Din mila, Dumnezeu a trimis îngerii Sai s- o îndemne sa iasa afara din cetate. In ciuda interventiei lui Dumnezeu, nevasta lui Lot a dat gres. Ea a pierit împreuna cu toti depravatii din
Sodoma. De ce aceasta ruina, cand ea a fost deplin avertizata? Nu putem spune ca a fost necredinta ei, caci ea a crezut pe îngeri. Ea nu si- a batut joc ca alti membrii ai familiei ei. Ea a raspuns mesajului si a plecat din cetate. Dar nu era o dorinta fierbinte în inima ei si nici bucurie pentru acest program. Ea si sotul ei nu aveau placere sa plece si întarziau. Cu moartea în fata, ea întarzia; cu viata sigura la munte, ea totusi întarzia. Se parea ca voia sa stea cat se putea mai mult chiar în mijlocul pericolului iminent.
Prietene, îti pun aceasta întrebare directa: “Ai întarziat si ai ezitat sa raspunzi la chemarea lui Dumnezeu?” Milioane de oameni au facut aceasta, pana cand cei mai buni ani au trecut. Au întarziat pana la apusul vietii, pana cand copiii au crescut si s-au pierdut în lume, pana cand lumea îi tine cu
brate de otel. Ei au întarziat pana cand glasul lui Dumnezeu nu s- a mai auzit. Nu mai întarzia si atunci mai exista speranta! In cele din urma, doamna Lot a iesit. Ingerii o împingeau înainte. Porunca
era: “Sa nu te uiti înapoi!” De ce ea n-a biruit? De ce n-a ajuns la munte în siguranta? Biblia spune:
“Nevasta lui Lot s-a uitat înapoi si s-a prefacut într-un stalp de sare.”
Geneza 19:26 .
Se parea ca e o ofensa mica si neimportanta, dar în realitate era neascultare de porunca lui Dumnezeu. Eu doresc ca fiecare cititor sa stie ca Dumnezeu este precis, specific si exigent cu privire la ascultarea noastra. Ce arata aceasta ofensa? Arata o vointa împartita. Descoperea faptul ca doamna Lot înca iubea Sodoma. Doua voci o chemau: vocea din înaltimi, vocea lui Dumnezeu, care o chema la libertate, la mantuire, la curatia vietii; si vocea de jos, vocea Sodomei, vocea societatii si popularitatii. Vocea Sodomei a învins. Nevasta lui Lot ramane ca un exemplu a tragediei inimii împartite.

 

2. Adu-ti aminte de ziua de odihna (ziua de Sabat) ca s-o sfintesti

 

Sabatul este copilul creatiunii lui Hristos. El a luat ziua a saptea din prima saptamana si, prin trei acte divine, a facut din ea o perioada de timp sfant. Geneza 2:1-3.
El S-a odihnit în ziua a saptea de toata lucrarea creatiunii. El a binecuvantat ziua a saptea. A binecuvanta ziua înseamna a o scoate în evidenta, a o distinge dintre celelalte zile si a o încorona cu o favoare deosebita. Apoi El a sfintit ziua a saptea. A sfinti ziua înseamna a o pune deoparte pentru o folosire sfanta. Dumnezeu a facut-o sfanta prin însasi prezenta Sa în aceasta zi. “Binecuvantarea Domnului îmbogateste.”
Proverbe 10:22.
Pentru care scop a îmbogatit Dumnezeu Sabatul? El l-a facut pentru om. Care om? Singurul om în existenta, Adam. El a facut Sabatul pentru rasa omeneasca (
Marcu 2:27-28). Omul a fost facut dupa chipul (imaginea) Creatorului sau – Isus (Geneza 1:26; Coloseni 1:15-17) si i-a fost dat Sabatul ca un memorial pentru a tine mereu în minte pe Dumnezul adevarat.
“Caci în sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea si tot ce este în ele iar în ziua a saptea s-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.”
Exodul 20:11. Cuvantul “de aceea” înseamna “pentru acest motiv.”
Sabatul este ziua de nastere a lumii. Este memorialul ales al lui Dumnezeu pentru ca omul sa-si poata aduce aminte de Dumnezeu. ” Sfintiti Sabatele Mele, caci ele sunt un semn între Mine si voi, ca sa stiti ca Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.”
Ezechiel 20:20.
Sabatul, care a fost facut pentru om, este un semn pentru trei lucruri mari:
    1. Creatiunea lumii (numai Dumnezul adevarat poate crea)
    2. Sfintirea. “Le-am dat si Sabatele Mele, sa fie un semn între Mine si ei, pentru ca sa stie ca Eu sunt Domnul, care-i sfintesc.”
Ezechiel 20:12. (Vezi si Ezechiel 20:20).
    3. Eliberarea din robie. “Adu-ti aminte ca si tu ai fost rob în tara Egiptului si Domnul, Dumnezeul tau, te-a scos din ea cu mana tare si cu brat întins: de aceea ti-a poruncit Domnul, Dumnezeul tau sa tii ziua de odihna” (“sa tii ziua Sabatului” – trd. engleza)
Deuteronom 5:15.
De aici vedem ca Sabatul este unul din darurile cele mai alese ale lui Dumnezeu pentru om. Este un semn al creatiunii, al mantuirii si al eliberarii. Cand Domnul Hristos a venit pe muntele Sinai si a dat omului Legea Sa sub forma scrisa (
Neemia 9:6-14), în mijlocului acestei Legi, El a scris cu însusi degetul Sau ceeace El dorea ca toate generatiile urmatore sa stie. Si El a început porunca a patra cu cuvintele: “Adu-ti aminte.” “Adu-ti aminte de ziua de odihna.” (“de ziua Sabatului” trd. Engleza).
Satana stie foarte bine ca daca oamenii vor sfinti Sabatul, niciodata nu va exista vreun ateu, necredincios, evolutionist sau modernist; caci Sabatul este memorialul care arata ca Dumnezeu a creat cerurile si pamantul în 6 zile de 24 de ore, ca El sfinteste si fereste pe copiii Sai de la cadere. Cat este de tragic ca oameni, care par buni, îsi înalta glasurile si influenta sa îndemne pe barbati si femei sa uite ceea ce Dumnezeu a spus: “Adu-ti aminte.”
Porunca Sabatului, prin însasi natura ei, sta la baza tuturor celorlalte porunci; de fapt este temelia religiei însasi
. Este singura porunca ce furnizeaza timp pentru închinare, pentru contemplare si pentru comuniune cu natura si Dumnezeu.
Cand Isus, Creatorul, a venit pe pamant spre a fi Mantuitorul si Exemplul omenirii, El a tinut Sabatul pe care El l-a facut si a poruncit omului “Adu-ti aminte.”
Luca 4:16. El a îndepartat regulile concepute de oameni care faceau Sabatul o povara si a spus: “Sabatul a fost facut pentru om.” “Daca Sabatul va fi desfatarea ta, ca sa sfintesti pe Domnul.” “Este îngaduit a face bine în zilele de Sabat.” Marcu 2:27; Isaia 58:13; Matei 12:12.
O saptamana fara Sabat este ca o iarna fara vara, ca o vara fara flori si o noapte fara zori de zi. Sabatul este veriga de legatura dintre pamant si cer, o agrafa de aur în volumul timpului. Este un pod peste apele învolburate ale lumii peste care oamenii pot sa traverseze în siguranta. Este o oaza în
desert unde putem gasi apa pentru suflet, o insula de speranta între talazurile îngrijorarilor. Este o floare peste poteca timpului, o veriga de aur în lantul zilelor, o agrafa tare care leaga sufletul de Dumnezeu. “Adu-ti aminte de ziua de Sabat, ca s-o sfintesti.”
Sabatul poruncii a patra este declarat a fi “ziua de odihna închinata Domnului, Dumnezeului tau.”
Cititorule, “Dumnezeul tau” vorbeste si numeste ziua a saptea Sabatul Lui.
Frecvent noi auzim spunandu-se “Sabatul Evreilor” cand se refera la porunca
a patra. Oamenii, de obicei, folosesc acest termen ca un mijloc de a dispretui si de a crea îndoiala fata de ziua sfanta a lui Dumnezeu. Ce tragic ca oameni care par sa fie buni se lasa folositi ca unelte de catre dusmanul adevarului pentru a arunca antipatie asupra unuia din cele mai sacre lucruri pe care le-a dat vreodata Dumnezeu omului.
Sfantul Sabat a fost dat omului în puritatea gradinii Edenului. A fost Adam evreu? Nu. Cand el a fost creat ca fiu al lui Dumnezeu, nu exista nici un evreu. Sabatul a fost facut pentru fiii lui Dumnezeu, “pentru om.” Adevarul este ca pentru mai bine de 2500 de ani nu exista niciun evreu, dupa ce
Sabatul fusese dat omenirii. Sabatul este unul din tezaurele starii sau conditiei în care nu exista pacat. Creatorul si creaturile erau într-o dulce partasie împreuna în gradina Edenului si stim ca acolo nu exista rasism, nu existau nici evrei, nici neamuri.
Despre Sabatul poruncii a patra auzim pe unii oameni spunand: “Este împotriva progresului spiritual al omului.” Dar Dumnezeu spune ca este “Pentru om.”
Marcu 2:27. Ei îl numesc “Sabatul evreilor.” Dumnezeu îl numeste “Sabatul Domnului.” Exodul 20:10. Ei îl numesc “un jug de robie.” Dumnezeu îl numeste “Ziua Mea cea sfanta.” Isaia 58:13. Omul spune ca nu e nici o diferenta între zile, o zi este tot asa de buna ca si cealalta. Dumnezeu spune ca El a binecuvantat ziua a saptea si “Binecuvantarea lui Dumnezeu îmbogateste.” Proverbe 10:22. Omul spune ca Sabatul a fost pentru dispensatiunea veche a Legii. Dumnezeu spune ca Sabatul este pentru vesnicie. Geneza 2:1-3; Isaia 66:22-23.
Omul spune:Uita-l, n-are nici o importanta.” Dumnezeu spune: “Adu-ti aminte de ziua Sabatului, ca s-o sfintesti.”
Trebuie sa existe o redesteptare mondiala cu privire la acest adevar neglijat de multa vreme. Biblia prezice aceasta. In
Apocalips 14:6-7 citim despre Evanghelia vesnica în final mergand la toti locuitorii din orice colt al pamantului, îndemnandu-i sa se închine lui Dumnezeu, Cel care a facut cerul si pamantul. Dumnezeu ne-a dat Sabatul ca un memorial al puterii Sale creatoare. Profetul Isaia deasemenea ne spune ca va veni ora cand acest adevar aruncat la pamant va fi din nou înaltat.
Ai tai vor zidi iarasi pe daramaturile de mai înainte, vei ridica din nou temeliile strabune; vei fi numit “dragator de sparturi,” “Cel ce drege drumurile si face tara cu putinta de locuit.” “Daca îti vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca sa nu-ti faci gusturile tale în ziua Mea cea sfanta; daca Sabatul va fi desfatarea ta, ca sa sfintesti pe Domnul, slavindu-L si daca-L vei cinsti, ne urmand caile tale, ne îndeletnicindu-te cu trebuirile tale si nededandu-te la flecarii, atunci te vei putea desfata în Domnul.”
Isaia 58:10-14.Ni se spune aici ca o spartura s-a facut în Legea lui Dumnezeu cu privire la
Sabatul Domnului, ca acest adevar despre Sabat a fost pierdut si neglijat pentru multe generatii. Acesta este un adevar fundamental. Dumnezeu cheama degratori (reparatori) pentru aceasta spartura din Legea Sa. Dumnezeu trimite un mesaj lumii întregi chiar înainte de revenirea lui Isus si în vederea judecatii (
Apocalips 14:6-7; Isaia 58:12) sa-si opreasca piciorul în ziua Sabatului. Dumnezu va judeca întreaga lume pe baza celor Zece Porunci (Iacov 2:10-12; Eclesiastul 12:13-14).
Pentru aceasta, din iubire si fara partinire, El trimite lumii întregi o solie de reforma cu privire la Sabatul Sau profanat. Astazi în mai mult de 800 de limbi si dialecte este transmisa chemarea de a asculta de Dumnezeu. Persoane oneste care doresc sa fie în armonie cu Dumnezeu raspund cu zecile de mii. Fii unul care dai atentie chemarii lui Dumnezeu: “adu-ti aminte de ziua Sabatului, ca s-o sfintesti.”