04. Invazie neprevazuta din spatiul extraterestru

INVAZIE NEPREVAZUTA DIN SPATIUL EXTRATERESTRU


de J.L.Tucker
Traducere: Valeriu  Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc saptamanal. Reveniti pe pagina noastra pentru a gasi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.!
Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va aparea într-o fereastra noua.  Este folosita traducerea biblia Cornilescu online.


 

   Astazi lumea noastra este intens preocupata de spatiul extraterestru. Miliarde de dolari sunt cheltuite anual pentru cucerirea spatiului. Nimeni nu poate uita emotionantele momente cand au venit din spatiu aceste cuvinte: “Racheta a aterizat pe luna”. Atunci cu respiratia întretaiata priveam la televizor cum Neil Armstrong a pus primul picior pe luna.
   Cu toate ca au crescut atat de mult cunostintele stiintifice, oamenii au o mare teama. Sir Philip Gibbs spune: “Savantii de astazi sunt plini de o mare neliniste cu privire la viitorul apropiat si prezic lucruri întunecoase. Ei se tem de fortele pe care oamenii le detin”.
   In 1953, Buletinul Savantilor Atomisti a publicat pe coperta din spate imaginea unui ceas care arata ora 12 noaptea fara 2 minute. Dedesubt era scris: “Limbile ceasului de pe coperta buletinului arata acum 2 minute pana la miezul noptii, nu pentru a înspaimanta, ci cu siguranta pentru a avertiza. Buletinul poate fi gresit; de fapt, poate fi doar un minut, sau numai secunde pana la miezul noptii”. (Bulletin of the Atomic Scientists, September 1953, coperta din spate).
Teama creste cand natiune dupa natiune anunta prin explozii înspaimantatoare: “Noi avem bomba”. Si într-una din aceste zile poate un maniac va apasa butonul care va lansa omenirea într-un nou holocaust.

 

1. De ce nu e pace?

 

  De ce nu pot natiunile sa-si rezolve problemele? De ce nu putem avea pace? Ce este gresit? Daca întrebati pe Dumnezeu, El va descoperi cauza care este mai adanca decat lucrurile politice sau religioase, deoarece Ioan,  privind în viziune zilele noastre, spunea: “Apoi am vazut iesind din gura balaurului si din gura fiarei si din gura proorocului mincinos trei duhuri necurate, care semanau cu niste broaste. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite si care se duc la împaratii pamantului întreg ca sa-i stranga pentru razboiul zilei celei mari a Dumnezeului Celui Atotputernic”.Apocalips 16:13-14.   Deci, puterea demonilor este aceea care influenteaza lumea astazi si e nevoie de o putere mult mai mare decat cea omeneasca pentru a se împotrivi acestor forte supranaturale. Sfintele Scripturi prezic o mare invazie din spatiul extraterestru si diavolul cunoaste aceasta prezicere si face tot ce-i sta în putere pentru a însela natiunile pamantului. Noi vom vedea apogeul acestei batalii de secole între Hristos si Satana.

2. Originea pacatului


   Inchinarea (adorarea) este ceea ce  cere el. Satana si-a descoperit aceasta în mod clar cand L-a ispitit pe Isus în pustie. El pretinde închinare. Chiar de cand s-a gasit în el nelegiuirea , el a ravnit închinarea. Isus spunea: “Am vazut pe Satana cazand din cer” Luca 10:18.
 Candva Satana a fost un înger curat, fara pacat în cer. In Ezechiel 28:12-15 citim: Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: ajunsesei la cea mai înalta desavarsire,  erai plin de întelepciune si desavarsit în frumusete.  Stateai în Eden, gradina lui Dumnezeu… Erai un heruvim ocrotitor, cu aripile întinse.. Ai fost fara prihana în caile tale, din ziua cand ai fost facut, pana în ziua cand s-a gazit nelegiuirea în tine”.
   Lucifer, acest heruvim acoperitor, a fost creat desavarsit. Dar ce s-a întamplat de s-a facut diavol? Gasim raspunsul în Isaia 14: 12-14: “Cum ai cazut din cer,  Luceafar stralucitor fiu al zorilor! Cum ai fost doborît la pamant, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai în inima ta: “Ma voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul da domnie mai pe sus de stelele lui Dumnezeu… ma voi sui pe varful norilor, voi fi ca Cel Prea Inalt”. Lucifer avea probleme cu “eul” sau personal; el era mandru, voia sa i se aduca închinare.
   Ca rezultat al lucrarii sale ascunse din ceruri, Lucifer a reusit sa amageasca o treime din îngeri sa se uneasca cu el în lupta sa împtriva lui Dumnezeu si a lui Hristos.  Si în cer s-a facut un razboi. Mihail si îngerii lui s-au luptat cu balaurul. Si balaurul cu îngerii lui s-au luptat si ei, dar n-au putut birui; si locul lor nu li s-a mai gasit în cer. Si balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit diavolul si Satana, acela care înseala întreaga lume, a fost aruncat pe pamant; si împreuna cu el au fost aruncati si îngerii lui”. Apocalips 12:7-9.
   Ganditi-va la aceasta! Lucifer, fiu al zorilor, a devenit diavol si îngerii sai – toti stralucitori în întelepciune, puternice spirite de lumina  s-au
transformat în demoni ai întunericului.  Apostolul Pavel spune în Efeseni 6:12 (traducerea Philips) “Caci lupta noastra nu este împotriva dusmanului natural (carnea si sangele): lupta noastra este împotriva organizatiilor si puterilor spirituale. Suntem împotriva puterilor nevazute care controleaza aceasta lume întunecoasa, împotriva agentzilor din cartierul general al diavolului.”
   Traducerea romîneasca spune: “Caci noi n-avem de luptat împotriva carnii si sangelui, ci împotriva capeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stapanitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor rautatii care sunt în locurile ceresti”.
   Traducerea New English Bible spune: “Caci lupta noastra nu este împotriva dusmanilor omenesti, ci împotriva puterilor cosmice (ceresti), împotriva autoritatilor si potentatilor acestei lumi întunecoase, împotriva fortelor supra omenesti ale diavolului din locurile ceresti”. 


3. Aratari supranaturale in ceruri


   Acesti îngeri cazuti, aceste spirite de demoni, aceste “forte supraomenesti ale diavolului din locurile ceresti” cauta acum cu tot dinadinsul distrugerea noastra. Suntem aproape de timpul culminant al luptei dintre Hristos si Satana si noi vom fi în centrul acestui conflict.  Iata o prezicere extraordinara pe care am gasit-o într-o carte rara: “Marea Lupta dintre Hristos si Satana” (Pag. 572): “Semne îngrozitoare cu un caracter supranatural se vor descoperi în curand în ceruri,  ca o dovada a puterii facatoare de minuni a demonilor”. (Marea Lupta pag. 572).
   La o parte cu ideia ca locuitori din planetele învecinate vor invada lumea noastra… Acestia sunt îngeri cazuti, “puteri facatoare de minuni a
demonilor”. Amagirile acestor zile din urma vor fi adaptate cu iscusinta pentru inteligentile oamenilor care traiesc în era spatiala. Obiecte
Zburatoare Neidentificate (OZN), “semne îngrozitoare cu un caracter supranatural”, toate acestea sunt parti ale planului diavolului de a prinde întreaga lume în plasa lui. Diavolul cauta sa aiba un avantaj din popularul interes în studierea altor planete, în calatoriile spatiale, în fenomenul “Farfuriilor zburatoare” (OZN), împletind povestirile sale stranii cu o parte din adevar într-o tesatura de deceptie, care e mai puternica decat gandim noi. Lumea este pastrata pentru o mare deceptie.
    Unul din conducatorii spiritualisti din Anglia a înregistrat o voce venind dintr-o pretinsa nava spatiala ce zbura în jurul pamantului. E un glas care ace sa va palpite inima – cel mai dulce glas pe care l-ati auzit vreodata. Acest glas spune: “Copilasilor, Eu sunt aproape sa revin asa cum v-am promis”.


4. O mare deceptie


   Vedeti ce va urma? Intreaga lume e pastrata pentru o deceptie care va ameti orice imaginatie. Membrii clubului “Farfuriile Zburatoare” vorbesc foarte serios si chiar “predica” despre ziua cînd “stapanul lor” va veni într-o mare “armata invadatoare” cu nave spatiale”. Si “atunci noi vom avea pace!” spun ei.
Dar iata o uimitoare prezicere care cred ca este inspirata de Dumnezeu:   “Ca o încoronare a dramei celei mari de amagire, însusi Satana va lua chipul lui Hristos. Biserica a marturisit timp îndelungat ca asteapta venirea Mîntuitorului ca împlinire a nadejdii ei. Acum amagitorul cel mare va face sa se arate ca si cand Hristos ar fi venit. In diferitele parti ale pamantului, Satana se va prezenta între oameni ca o fiinta maiestoasa de o stralucire orbitoare care se aseamana cu descrierea Fiului lui Dumnezeu data de Ioan în Apocalips (Apoc. 1:13,15). Slava care-l înconjoara nu este întrecuta cu nimic de ceea ce ochii omenesti au vazut vreodata. In vazduh rasuna strigatul de biruinta: “A venit Hristos! A venit Hristos!” Oamenii se arunca la pamant în adorare înaintea lui, în timp ce el îsi ridica mainile si pronunta asupra lor o binecuvantare, asa cum Hristos binecuvanta pe ucenicii Sai cand era pe pamant. Glasul lui este placut, mieros si melodios. Intr-un ton amabil si plin de simpatie, el prezinta unele din adevarurile ceresti pline de har pe care Mantuitorul le-a rostit; vindeca bolile din popor. Aceasta este amagirea cea mai puternica, aproape coplesitoare”. (Marea lupta, p.573). Biblia spune: “Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface într-un înger de lumina”. 2 Corinteni 11:14. Dar contrafacerea lui Satana nu va însela credinta urmasilor lui Dumnezeu – pe toti aceia care au facut calauza si studiul lor constant din Scripturi. In încercarea lui de a prinde toata lumea în latul sau, Satana, nu numai ca va cauta sa contrafaca revenirea lui Isus, dar el va însela natiunile pamantului în ceea ce priveste gîndul ca vor putea opri sau distruge aceasta “invazie extraterestra”. Arsenalul omenirii cu proiectile teleghidate nu va ajuta la nimic. “Caci, cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si venirea Fiului Omului”. Matei 24:27. El va fi vazut pe cer la Rasarit, mai întai ca un nor mic si apoi din ce în ce mai mare pe masura ce se apropie, pîna cand cerul va fi plin de un manunchi de raze. Ostirea îngerilor si Regele regilor si Domnul domnilor coboara din cer.


5. Nici o venire ascunsa


   Adevarat, El vine deodata, dar nu în mod secret. Ce tragic este sa auzi false învataturi sustinute de pastori, cum ca Hristos va veni pe ascuns. Isus a avertizat despre aceasta amagire a zilelor din urma, în Matei 24:24-26 “Caci se vor scula Hristosi mincinosi si prooroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pîna acolo încat sa însele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi. Iata ca v-am spus mai dinainte. Deci, daca va vor zice: “Iata-L în pustie”, sa nu va duceti acolo: “Iata-L în odaite ascunse”, sa nu credeti”. Isus declara clar ca nu va fi nici o venire a Sa în ascuns. “Caci, cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si venirea Fiului  Omului”. (Matei 24:27). 


6. Orice om va vedea venirea Lui Hristos


   Care va fi reactia oamenilor de pe pamant cand vor vedea ca Isus vine în realitate? “Atunci se va arata în cer semnul Fiului omului, toate  semintiile pamantului se vor boci si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava” Matei 24:30. “Iata ca El vine pe nori. Si orice ochi Il va vedea; si cei ce L-au strapuns. Si toate semintiile pamantului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin”. Apocalips 1:7. Fetele oamenilor se îngalbenesc cand vor privi aceasta scena. Toate lucrurile din natura parca ies din cursul lor normal. In Apocalips 6:14-17 citim: “Cerul s-a strans ca o carte de piele, pe care o faci sul. Si toti muntii si toate ostroavele s-au mutat din locul lor”. Oamenii care nu sunt pregatiti pentru acest eveniment maret nu pot privi si este scris ca “s-au ascuns în pesteri si în stîncile muntilor; si ziceau muntilor si stancilor: “Cadeti peste noi si ascundeti-ne de Fata Celui ce sade pe scaunul de domnie si de mînia Mielului; caci a venit ziua cea mare a mîniei Lui si cine poate sta în picioare?”
   Ce tragica ora va fi atunci pentru toti cei ce au neglijat
mantuirea – pentru toti cei care au dat-o laoparte pana cand a fost prea tarziu.
In 2 Tesaloniceni 1:7-8, citim ca: la descoperirea Domnului Isus din cer, cu îngerii puterii Lui, într-o flacara de foc, ca sa pedepseasca pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu si pe cei ce nu asculta de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos”.
   Pacatul nu poate suprevietui în prezenta stralucirii curatiei lui Hristos si la sfîrsit, cei nepregatiti – toti cei care au neglijat mareata mantuire, toti cei care n-au ascultat, toti care au ales sa mearga pe propriile lor cai – vor fi nimiciti de stralucirea venirii Lui. “Si atunci se va arata acel Neleguit, pe care Isus îl va nimici cu suflarea gurii Sale si-l va prapadi cu aratarea venirii Sale”.
  2 Tesaloniceni 2:8.  Va exista totusi un popor ale caror pacate au fost iertate si ale caror vieti sunt gata; ei au acceptat pe Domnul Isus ca Mîntuitorul lor; ei au trait pentru El; Hristos a scris în inimile lor poruncile Lui. Ei stau acolo, privind în sus cu fetele îmbujorate si spun împreuna: “Iata, acesta este Dumnezeul nostru, în care aveam încredere ca ne va mîntui. Acesta este Domnul, în care ne încreadeam , acum sa ne veselim si sa ne bucuram de mîntuirea Lui!” Isaia 25:9. 


7. Invierea crestinilor adevarati


   “Caci Insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, se va pogora din cer si întai vor învia cei morti în Hristos”. 1Tesaloniceni 4:16. Din morminte va iesi afara o puternica ostire a celor mantuiti din toate timpurile – toti cei ce au trait pentru Hristos, toti cei ce au ascultat de El chiar trecand prin cele mai severe persecutii – vor iesi cu trupuri noi, create la fel ca trupul glorios al lui Hristos. (Filipeni 3:20-21).
   Toti acei care vor putea sa priveasca venirea lui Hristos, care vor putea sa strige “Iata El vine”, sunt transformati deodata din muritori în
nemuritori. Citim în 1 Corinteni 15:51-53: “Iata, va spun o taina; nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati. Caci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se îmbrace în neputrezire si trupul acesta muritor sa se îmbrace în nemurire”.
   O, ce zi minunata! Cei mantuiti nu vor mai muri niciodata; ei sunt schimbati în corpuri nemuritoare ca al lui Isus. Ce se va întampla poporului lui Dumnezeu cand Hristos vine? “Caci însusi Domnul… Se va pogorî din cer si întai vor învia cei morti în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti împreuna cu ei, în nori, ca sa întampinam pe Domnul în vazuduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul”.   1Tesaloniceni 4:16-17. Cei morti în Hristos sunt înviati în trupuri nemuritoare. Dreptii, care sunt în viata, sunt schimbati deasemenea cu corpuri ca slavitul corp al lui Isus si împreuna, toti cei ce au înviat si cei care au fost gata sa întampine pe Hristos vor fi ridicati în nori sa întampine pe Domnul în vazduh.


8. Calatoria spatiala a crestinilor


   Sa notam ceea ce Isus a spus lui Petru si tuturor celorlalti ucenici, asa cum e raportat în Ioan 13:36. “Doamne”, I-a zis Simon Petru, “unde Te duci?” Isus i-a raspuns: “Tu nu poti veni acum dupa Mine, unde Ma duc Eu; dar mai tarziu vei veni”. Isus mergea în ceruri. Petru nu-L putea urma atunci, dar mai tarziu el va urma pe Isus în acel loc minunat pe care Isus l-a pregatit. In Ioan 14:1-3 citim: “Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta în Dumnezeu si aveti credinta în Mine. In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi întoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi”. Isus a mers în ceruri sa pregateasca un loc pentru noi. El va veni iarasi.
   Prietenul meu, ce glorioasa calatorie spatiala a planuit El pentru tine – sa treci pe langa luna, soare, sateliti, stele, galaxii si sa intri în cer.
Acolo în fata ochilor plini de admiratie ai tuturor mantuitilor din toate timpurile sta cetatea sfanta, Noul Ierusalim. Si Isus Isi ridica glasul si
proclama: “Deschideti portile, ca sa intre neamul cel neprihanit si credincios”. Isaia 26:2.
   Si acele porti de margaritar vor fi  deschise, iar mîntuitii lui Dumnezeu vor intra în acea sfînta cetate, Noul Ierusalim. Isus Hristos, prietenul pacatosilor, Mantuitorul omenirii, Printul pacii, Imparatul Imparatilor va domni în vesnicie. Nu va mai fi razboi, ci pace; nu moarte, ci viata vesnica; nu vor mai fi necazuri, ci nesfîrsite bucurii. 


9. Cum sa ne pregatim prentru cer


Pregatirea pentru cetatenia în aceasta glorioasa Imparatie trebuie sa fie principala noastra lucrare. Isus spunea: “De aceea si voi fiti gata; caci Fiul omului va veni în ceasul în care nu va gînditi”. Matei 24:44.    Curand, nimeni nu stie cat de curand, Isus va reveni. Toate profetiile Bibliei vorbesc despre aceasta. Desi nu putem spune ziua, nici ora, putem sti cand este aproape, “chiar la usi” Matei 24:33,36. De aceea noi trebuie sa fim gata în orice clipa. Isus spunea: “Cautati mai întai Imparatia lui Dumnezeu”. Matei 6:33.  Acesta este cel mai important lucru în viata, deoarece numai cei ce cauta mai întai Imparatia lui Dumnezeu vor intra în cetatea plina de glorie. Timpul e scurt!   Tinta este înalta, dar nu disperati, Isus poate sa mantuiasca “în chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El”. Evrei 7:25.
   Noi avem un Mantuitor desavarsit. Poti fi un mare pacatos, dar exista un mare Mantuitor care asteapta si doreste sa te mantuiasca. Vino la El chiar acum asa cum esti si vei gasi ca El poate sa-ti ierte orice greseli, sa-ti dea o pace durabila, sa te pregateasca sa fii gata pentru revenirea Sa, traind o viata plina de bucurie. Spune-I Lui acum ca vii la El. Spune-I Lui ca aceasta este alegerea ta!