06. Puterea universala

Daca simti nevoia de mai multa putere spirituala in viata ta, aceasta lectie te va ajuta sa iei legatura cu izvorul puterii spirituale. Capitolele 8 si 9 din Matei descopera puterea din Cuvantul Fiului lui Dumnezeu. El porunceste si bolnavii sunt vindecati. El vorbeste si vanturile inceteaza sa mai bata, marea furtunoasa devine linistita. Aceeasi putere poate aduce pace, liniste si vindecare in viata ta. Este o
putere creatoare, aceeasi putere care a adus pe om la existenta la inceput. Creatorul nu are mai putina putere de a vindeca astazi decat acum 2000 de ani in urma. Astazi vedem multe exemple de vindecari.

Doctori si chirurgi care lucreaza pentru bolnavi coopereaza cu Marele Doctor. Un chirurg poate face o taietura (incizie)  si sa scoata un organ bolnav, dar numai Dumnezeu ara putere sa faca sa se vindece rana.

In Biblie, El ne-a dat legile sanatatii si fericirii. Daca in mod deliberat noi nu ascultam si nu urmam aceste legi, ar fi ca o bataie de joc sa chemam pe Dumnezeu pentru vindecare divina.

Oricat de importanta poate fi vindecarea fizica a celui bolnav, vindecarea sufletului de boala pacatului este si mai importanta. De fapt, noi am putea fi crutati de multe boli fizice daca am avea pace sufleteasca si o constinta linistita pe care Iisus doreste sa ni le aduca in vietile noastre.

“Energia creatoare care a chemat lumile la existenta se gaseste in Cuvantul lui Dumnezeu.” Descopera aceasta putere si ea iti va schimba viata in chip minunat.

1. Cum descrie psalmistul puterea creatoare in Cuvantul lui Dumnezeu? Psalmul 33:6, 9.
Biblia raspunde: “Cerurile au fost facute prin _______________   ____________ .”
“Caci El ______  si se face; ____________  si ce porunceste ia fiinta.”

Nota: Energia Cuvantului vorbit a fost instantaneu transformata in materie. Acest principiu constructiv din creatiune este opusul principiului distructiv implicat in bomba atomica. In fiziunea nucleara, materia este instantaneu transformata in energie, care, in cazul bombei atomice, distruge.

2. Cum a demonstrat sutasul credinta sa in puterea cuvantului de a vindeca? Matei 8:5-9.
Biblia raspunde:____________________________________________________

3. Pe cine a vindecat Iisus in casa lui Petru? Matei 8:14-15.
Biblia raspunde:____________________________________________________

Nota: Biblia vorbeste foarte putin despre sotiile si familiile apostolilor. Totusi aceste versete arata clar ca Petru era casatorit. Fara indoiala ca sotiile apostolilor erau femei curajoase ale credintei. Ele, poate, au lucrat in spatele scenei, dar putem fi siguri ca Domnul a notat aceasta.

4. Care doua elemente ale naturii erau sub controlul lui Hristos? Matei 8:26-27.
Biblia raspunde:____________________________________________________

5. Cum a demonstrat Iisus puterea Sa asupra spiritelor rele? Matei 8:28-32.
Biblia raspunde:____________________________________________________

Nota: Unii oameni neaga divinitatea lui Hristos, dar chiar demonii L-au recunoscut ca Fiu al lui Dumnezeu.

6. Ce acuzatie a fost adusa lui Iisus cand a zis slabanogului: “Pacatele iti sunt iertate?” Matei 9:2-3.
Biblia raspunde:____________________________________________________

Nota: Iudeii recunosteau ca numai Dumnezeu are putere de a ierta pacatul, dar n-au recunoscut ca Iisus era Dumnezeu Fiul.

7. In mod special cine are nevoie de puterea vindecatoare a lui Hristos? Matei 9:11-12.
Biblia raspunde:____________________________________________________

8. Ce atitudine din partea celor vindecati a pregatit calea pentru minunile de vindecare ale lui Iisus? Matei 9:22, 29.
Biblia raspunde:____________________________________________________

9. Care este izvorul credintei? Romani 10;17.
Biblia raspunde:____________________________________________________

10. Ce lucruri pot ineca “cuvantul” si sa-l faca fara efect in vietile noastre? Marcu 4:19.
Biblia raspunde:____________________________________________________

Nota: Pentru a evita råni nedorite, trebuie sa vedem necazurile acestei vieti in legatura cu puterea lui Dumnezeu de a face ordine si a sustine miliardele de planete mult mai mari decat pamantul nostru care formeaza Universul lui Dumnezeu. Trebuie sa vedem bogatiile acestei lumi in relatie cu bogatiile pe care Creatorul nostru le-a rezervat celor care-L iubesc si Ii servesc.

Soarele nostru are o familie de noua planete ce se invartesc in jurul lui. Exista milioane de sori cu planetele lor in galaxia noastra, Calea Laptelui, care este doar una din miliardele de alte galaxii in marele Univers al lui Dumnezeu. Cu siguranta ca mâna care sustine si ghideaza aceste uriase stele poate sa sustina si sa calauzeasca viata ta. El te poate tine sa nu cazi. Putere nelimitata este la indemana ta cand te predai cu totul sub controlul Creatorului tau. Astazi poti sa-ti arati credinta in Domnul Hristos prin predarea deplina lui Iisus a vietii tale, astfel ca puterea Lui sa te poata face sa cresti in viata spirituala.

11. Doresti ca Domnul Hristos sa-ti conduca viata si sa-ti dea puterea Sa?_________

12. Ai o cerere de rugaciune? _____


UN  PRINCIPIU  CALAUZITOR

“Astfel credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos” (Romani 10:17).
Alege si dedica un timp special in fiecare zi (preferabil in orele de dimineata cand mintea este clara) . Citeste si asculta Cuvantul lui Dumnezeu. Mediteaza la puterea Sa. Credinta si pacea mintii te vor ajuta sa cresti cand vei face aceasta cu credinciosie.


GAND  DE  RUGACIUNE

“Fa sa rasara peste noi lumina Fetzei Tale, Doamne!” Tu-mi dai mai multa bucurie in inima mea… Eu ma culc si adorm in pace, caci numai Tu, Doamne, imi dai liniste deplina in locuinta mea. (Psalm 4:6-8).


CUVINTE  DIN  BIBLIE

Sutas – era un conducator peste o suta de soldati.
Hulå (blasfemie) – este un limbaj abuziv contra lui Dumnezeu sau o pretentie de a avea puteri care apartin doar lui Dumnezeu. Iudeii L-au acuzat pe Iisus de hulå cand El a pretins ca are puterea de a ierta pacatul (Matei 9:2-3) si cand El a pretins ca este Fiul lui Dumnezeu (Marcu 14:61-64), prin aceasta facandu-Se pe Sine egal cu Dumnezeu (Ioan 5:17-18).