04. Este Isus Hristos pe punctul de a se intoarce pentru a intalni o planeta razvratita?

Ce-ar fi dacă soarele ar începe deodată să strălucească la miezul nopții, pământul s-ar cutremura cum nu s-a mai cutremurat niciodată și ai auzi vuietul furtunii și urletul uraganului, ca vocile unor demoni porniți pe distrugere? Ce-ar fi dacă nori furioși s-ar ciocni unul de altul, marea s-ar agita cu furie iar pământul s-ar ridica și umfla în timp ce lanțurile muntoase s-ar scufunda și insulele ar dispărea?

Ce-ar fi dacă un mic nor negru ar apărea la răsărit și s-ar apropia din ce în ce mai mult până când ai putea recunoaște în el un alai strălucitor de îngeri și pe Isus din Nazaret călătorind spre pământ pe acest nor viu?
Este Isus Hristos gata să coboare pe acest pământ și să spună “S-a sfârșit”? Știe Dumnezeu ce se întâmplă cu noi? Va veni El pe această planetă ca să oprească distrugerea omenirii?

De ce trebuie să urmăm un curs biblic? De ce trebuie să studiem doctrinele biblice? De ce să nu le lăsăm pe seama teologilor? De ce trebuie să știm atâtea despre Isus?

Dați-mi voie să vă răspund la aceste întrebări. Toate doctrinele sunt legate inseparabil de Isus. Noi nu le studiem doar ca să acumulăm informații. Mai degrabă noi le studiem pentru ca, fiind astfel în cunoștință de cauză, să nu fim înșelați de vrăjmașul lui Isus.

În lecția noastră de astăzi, Isus ne avertizează că vrăjmașul va contraface revenirea Sa. El se va prezenta ca fiind Hristos – în încercarea de a câștiga închinarea care Îi aparține doar lui Isus. Dar Isus ne-a spus exact ÎN CE FEL VA REVENI: Dacă știm cum va reveni, atunci nu vom fi înșelați de un impostor care vine în alt mod. De aceea trebuie să studiem cu atenție această lecție.

N-ar fi o tragedie să îngenunchem și să ne închinăm din greșeală înaintea unui dumnezeu fals? Dacă Isus ar reveni astăzi pe acest pământ, cum am reacționa? Unde am fi? Ce am face? Am fi surprinși? Ne umple de teamă gândul că Isus se întoarce? Este acesta un termen care ne înfricoșează? Ar încurca planurile noastre sau va reprezenta împlinirea tuturor visurilor noastre?

Răspunsurile la aceste întrebări depind întru totul de existența sau lipsa unei relații personale și apropiate cu Isus. Dacă Îl cunoaștem, dacă El este Mântuitorul nostru, Prietenul nostru, Domnul și Regele nostru, atunci nici un gând nu ar putea să ne emoționeze mai mult decât gândul de a-L vedea pe Isus față în față! Dar dacă nu este așa, atunci gândul întoarcerii Sale ne umple de spaimă!

Mântuirea nu este completă până când nu se întoarce Hristos. Moartea lui Isus pe cruce, ieșirea Sa în glorie din mormânt, minunea iertării pe care a făcut-o posibilă – toate acestea nu ar realiza nimic dacă nu s-ar întoarce să ne salveze din această lume plină de păcat și suferință. Ar fi plătit Isus cea mai mare răscumpărare care a fost plătită vreodată – propriul Său sânge, propria Sa viață – pentru ca apoi să ne părăsească în mâinile celui care ne-a luat în captivitate? NU! Mântuirea nu este împlinită până când nu suntem reuniți cu Domnul nostru!

Astăzi, deschizi Biblia și vei ÎNTÂLNI vestea bună că “El vine iar””.

1. Este sigur că Isus se va întoarce? Putem avea această certitudine?
Ioan 14:2,3 (NT 1045)
“În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri; dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu merg să vă pregătesc un loc. Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi _________ Și vă voi lua cu Mine”.

Deci putem fi siguri! Și acum să descoperim cum se va întoarce Isus.

2. Cum au descris revenirea lui Hristos cei doi îngeri care le-au vorbit ucenicilor în timp ce Domnul lor se înălța la cer?
Fapte 1:11 (NT 1055).
R: _________________________________________
______________________________________________

Deci El va reveni exact în același fel în care s-a înălțat de pe pământ.

3. Cum a descris Isus Însuși revenirea Sa?
Luca 21:27 (NT 1018).
R: _________________________________________
______________________________________________

4. Cine Îl va însoți pe Isus atunci când va veni din nou?
Matei 25:31 (NT 955).
R: _________________________________________
______________________________________________

5. În ce alte cuvinte a descris Isus cea de-a doua venire a Sa?
Matei 24:27 (NT 953).
R: _________________________________________
______________________________________________

Fulgerul nu este greu de văzut, nu-i așa? Uneori îl poți vedea și cu ochii închiși!

6. Câți oameni Îl vor vedea pe Isus venind pe cer? Vor fi doar câțiva aleși?
Apocalipsa 1:7 (NT 1205).
R: _________________________________________
______________________________________________

7. Cum ne descrie apostolul Pavel venirea lui Isus?
1Tesaloniceni 4:16 (NT 1161).
“Pentru că Domnul Însuși cu un __________________ cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu se va pogorâ din cer; și întâi vor învia cei morți în _________ Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei, în ______________ ca să întâmpinăm pe Domnul în _______ Și astfel vom fi totdeauna cu Domnul”.

Ce zi va fi aceea! Ce bucurie! Prieteni și familii reunite! Copiii mici care au fost răpiți de moarte sunt așezați acum în brațele mamelor lor. Șchiopii merg. Orbii văd. Cei trudiți și împovărați au acum vigoarea unei tinereți veșnice. Și, mai presus de toate, Îl văd pe Isus față în față! Ce zi!

Și acum ne vom întoarce către natură.

8. Ce se întâmplă în natură la revenirea lui Isus?
Apocalipsa 6:14 (NT 1210).
“Cerul s-a strâns ca o ______________ pe care o faci sul; și toți ___________________ și toate ostroavele s-au
mutat din locurile lor”.
 
Apocalipsa 16:18,19 (NT 1217).
“Și s-a făcut un mare _____________ așa de tare cum de când este omul pe pământ n-a fost un _____________
așa de mare… Și cetățile neamurilor s-au prăbușit “.

Și acum o întrebare: Cu toate aceste zgomote și zguduiri puternice, cu o natură aflată într-o completă transformare geologică, ar putea fi posibil ca sosirea lui Isus să fie o sosire secretă? Ar putea cineva să piardă momentul?

9. Cum vor reacționa cei care au respins pe Hristos?
Apocalipsa 6:15-17 (NT 1210).
“Împărații pământului, domnitorii, căpitanii oștilor, cei bogați și cei puternici, toți robii și toți oamenii slobozi ___________________ în peșteri și în stâncile munților; și ziceau munților și stâncilor _______________________
și ascundeți-ne de Fața Celui ce șade pe scaunul de domnie și de mânia Mielului; căci a venit ziua cea mare a mâniei Lui, și cine poate ________________________ ?”

10. Ce se va întâmpla cu cei care L-au respins pe Hristos?
2Tesaloniceni 2:8 (NT 1163).
R: _________________________________________
______________________________________________

Acum că avem bombe atomice, nu ne este greu să înțelegem cum poate să ucidă strălucirea, nu-i așa?

11. În contrast cu aceștia, care va fi reacția celor ce sunt pregătiți și au așteptat pe Domnul lor?
Isaia 25:9 (VT 700).
“În ziua aceea vor zice ‘Iată, acesta este Dumnezeul nostru, în care aveam _____________________ că ne va
_____________________; Acesta este Domnul pe care-L așteptam; acum să ne _____________________ și să ne bucurăm de mântuirea Lui!'”.

GÂNDEȘTE-TE…

Singura noastră siguranță este în a cunoaște modul exact în care se va reîntoarce Domnul, astfel încât să nu fim înșelați de impostor!

Satana este marele impostor, așa cum vom vedea în studiile următoare. Și el nu se va limita la a lua chipul celor morți sau al locuitorilor altor planete. El va merge mai departe chiar. El se va da drept Hristos Însuși! El poate apărea aterizând într-o navă spațială. Nu știm exact ce va face. Dar nu va fi o înșelătorie stângace, neîndemânatică. Va fi una adaptată tehnicilor erei spațiale. Înșelăciunea va reuși. Și aproape toți i se vor închina.
N-ar fi o tragedie – o tragedie cumplită – dacă noi L-am vedea pe Isus venind pe nori, exact așa cum a spus că va veni, și ne-am da seama abia atunci că noi deja ne-am închinat înaintea lui Satana, crezând că este Hristos?

CARE ESTE IMPRESIA TA?

Conform textelor biblice prezentate în studiul de astăzi, bifează afirmațiile de mai jos care răspund corect la următoarele întrebări:
– Revenirea lui Hristos va fi văzută de:
( ) – cei neprihăniți
( ) – orice om care va fi în viață
( ) – cei răi

– Atunci când Isus se va reîntoarce, El va aduce cu Sine:
( ) – numai pe Tatăl Său
( ) – cățiva îngeri din cer
( ) – toți îngerii

– Cei dintâi care vor învia la venirea lui Isus sunt:
( ) – morții cei răi din toate veacurile
( ) – cei morți în Hristos

– Care va fi siguranța noastră împotriva înșelătoriilor?
( ) – să fii sincer
( ) – să știi în ce mod va reveni Isus
( ) – să știi cum arată Isus

– Dorești să fii gata pentru a-L întâlni pe Isus?
( ) – da

– De ce este important pentru noi să cunoaștem felul celei de-a doua veniri a lui Hristos?
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________

MOMENT DE MEDITAŢIE

Doamne, Îți mulțumesc că există ceva mai mult decât această lume încurcată. Îți mulțumesc că Isus este gata să reașeze totul, cu dreptate. Îți mulțumesc că nu va mai dura mult. Ajută-mă să nu-L dezamăgesc prin a nu fi gata atunci când El va veni, pentru că dacă pierd ocazia aceasta, pierd totul! Dar te rog, spune-I lui Isus, că prin harul Său voi fi pregătit să-L aștept! În Numele Său mă rog, Amin.