07. Armaghedon si Mileniul

Armaghedon si Mileniul



de W. Fagal
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc periodic. Reveniti pe pagina noastra pentru a gasi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.! Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va aparea într-o fereastra noua. Este folosita traducerea biblica Cornilescu online.




 

Apocalips 20
Cele mai multe din profetiile Bibliei deja s-au implinit. Mai sunt totusi doua profetii in Cuvantul lui Dumnezeu care inca nu sunt implinite: conflictul “Armaghedon” si 1.000 de ani care vor veni la sfarsitul luptei de la Armaghedon.
Citind Apocalips 16, vom descoperi ca Armaghedonul va avea loc in timpul uneia din cele 7 plagi aratate in acest capitol. Vorbind despre natiunile pamantului, profetia arata in versetele 12-16 ca ele sunt inselate ca sa lupte impotriva lui Dumnezeu. Ele se unesc spre propria lor distrugere.

1. Evenimentele de la inceputul Mileniului.
Apocalips 16:16 – In acest loc si la acest timp Scriptura arata venirea lui Hristos pe norii cerului ca un Biruitor.
Apocalips 19:13-15 – Fiul lui Dumnezeu vine din cer ca Rege al regilor si Domn al domnilor. Armaghedonul precede Mileniul si aduce popoarele impreuna acolo unde Luptatorul Divin din Apocalips 19 ii biruieste si sfarseste istoria acestei lumi rele.
Isaia 11:4 – Revenirea lui Isus va fi o vreme de teama pentru cei rai. Pentru cei ce au iubit revenirea Lui, pentru poporul lui Dumnezeu, va fi un timp minunat. Iata ce se va intampla dupa Armaghedon si inaintea Mileniului:
– A doua venire a lui Hristos.
– Prima inviere (a dreptilor care sunt morti).
– Distrugerea celor rai care vor fi in viata.
– Cei drepti luati in cer.
– Satana legat.
1 Tesaloniceni 4:16 – Credinciosii cei morti vor invia.
Apocalips 20:6 – Invierea celor drepti e numita intaia inviere.
Apocalips 11:18 – Natiunile maniate, luptandu-se unele cu altele cand Hristos revine, vor primi mania lui Dumnezeu.
2 Tesaloniceni 1:7-9 – Cei rai vor fi distrusi. Poporul lui Dumnezeu este luat la cer, unde vor domni impreuna cu Hristos pentru o mie de ani. Cand poporul lui Dumnezeu se inalta la cer spre a fi cu Isus timp de o mie de ani si cei rai sunt distrusi, Satana este lasat singur, ne mai avand pe cine sa insele sau sa ispiteasca. El va fi ca un prizonier pe aceasta planeta distrusa. El va fi ca un general invins care nu mai are armata.

2. In timpul Mileniului.
Apocalips 20:2-6 – Satana va fi legat pentru o mie de ani. El va avea o mie de ani in care isi va revedea lucrarea si rezultatul pacatului. Acest pamant va fi inchisoarea lui – Adancul.
Iata conditiile din timpul celor o mie de ani:
– Pamantul pustiit – Adancul.
– Cei rai sunt toti morti.
– Satana legat pe acest pamant pustiit.
– Cei drepti sunt in cer angajati in judecata.
Ce duce pamantul la pustiire? Ultimile sapte plagi (Apocalips 16) contribuie la pustiire. Armaghedonul lasa pamantul acoperit cu morti. Marele cutremur din plaga a saptea distruge orasele lumii. Revenirea lui Isus completeaza pustiirea si pamantul este lasat gol si pustiu.
Ieremia 4:23-26 – In timpul Mileniului niciun om nu va fi pe pamant: cei sfinti sunt in cer si cei rai sunt morti. Adancul este un loc de intuneric, haos, pustiire, abis. Acestea vor fi conditiile lumii in timpul celor o mie de ani care urmeaza dupa Armaghedon si dupa a doua venire a lui Hristos.
Ieremia 4:25 – Nu va mai fi niciun om in viata. Pamantul este golit de locuitorii lui. Astfel Satana va avea o mie de ani de vacanta si nu va mai duce lumea in pacat impotriva lui Dumnezeu. Satana va avea destul timp sa revada rezultatele rebeliunii sale impotriva lui Dumnezeu.
Ce vor face cei drepti in cer timp de o mie de ani?
Apocalips 20:4; 1 Corinteni 6:2-3
De ce sfintii vor judeca lumea si pe ingeri? Cei rai trebuie sa invieze iarasi si sa fie pedepsiti. Dumnezeu rezerva o mie de ani pentru barbati si femei, care au fost mantuiti de pe pamant, sa revizuiasca toate cazurile celor rai, astfel ca orice indoiala despre iubirea si dreptatea lui Dumnezeu sa dispara din mintea oricui. Cand cei rai vor fi pedepsiti in final, toti vor fi de acord pe deplin cu sentinta pronuntata. Cand totul este sfarsit, rascumparatii lui Dumnezeu vor declara: “Drepte si adevarate sunt judecatile Tale.” Atunci Dumnezeu “va sterge orice lacrima din ochii lor.”

3. Evenimentele de la sfarsitul celor o mie de ani.
– Cei rai inviaza iarasi.
– Satana este dezlegat pentru a-i insela.
– Sfanta Cetate coboara pe pamant.
– Satana ii strange pe cei rai imprejurul Cetatii.
– Cei rai sunt distrusi.
– Un Pamant Nou este creat.
Apocalips 20:5 – Cei drepti care erau morti au inviat si au fost luati la cer cu o mie de ani mai inainte, la a doua venire a lui Hristos. Expresia “ceilalti morti” nu se poate referi decat la cei rai care sunt morti pe pamant. Cand ei inviaza (dupa o mie de ani), Satana este dezlegat si este iarasi liber sa-i insele, ducandu-i la revolta totala impotriva lui Dumnezeu.
(Apocalips 20:7).
Apocalips 21:2 – Coborarea Cetatii Noul Ierusalim pe pamant, face pe Satana sa aiba un obiectiv major pentru inselarea celor rai. El ii indeamna sa cucereasca Cetatea lui Dumnezeu. Maestrul inselator ii conduce pe cei rai sa inconjoare Cetatea si s-o asedieze. (Apocalips 20:8-9). Cand ostirea celor rai, condusa de Satana, se pregateste sa atace Cetatea Sfanta, se coboara foc de la Dumnezeu si ei toti sunt distrusi in flacari. (Apocalips 20:9). Acest foc de la Dumnezeul cel Vesnic nu numai ca va consuma pacatul si pe pacatosi, dar va curati pamantul de orice semn al pacatului. Cand focul isi va termina lucrarea, Dumnezeu va scoate la existenta un Pamant Nou. (2 Petru 3:13).

4. Cine va mosteni un loc pe Noul Pamant?
Galateni 3:29 – Copiii lui Dumnezeu vor trai in locuintele Tatalui lor ceresc. Noi trebuie nu numai sa-L marturisim pe Hristos, ci sa-L avem in inimile noastre. Trebuie sa-I apartinem Lui. Sa credem in El, sa-I primim invataturile si sa traim cum a trait El. In Hristos vom birui pacatul si vom mosteni o locuinta cu Isus pe Pamantul cel Nou. Pamantul cel Nou.
(Apocalips 21:7). Trebuie sa invatam sa traim ca niste sfinti acum si aici, in aceasta lume, daca vrem sa fim sfinti in acea lume minunata de maine cand Isus va veni pe acest pamant sa stranga pe copiii Sai in casa Tatalui cu multe locasuri. Sa ne hotaram acum, ca prin harul lui Dumnezeu, sa biruim ca sa fim bucurosi cand Isus va reveni.

Rugaciune: Tatal nostru care esti in ceruri. Iti multumim ca prin Domnul Isus Hristos, ne pregatesti locuinte minunate in cerul Tau. Te rugam, da-ne putere sa biruim pacatul pentru ca sa fim vrednici sa stam in ceruri impreuna cu Domnul Isus si cu toti sfintii ingeri. In Numele lui Isus te rugam. Amin.