09. Esti in siguranta cand te iei dupa multime?

Cu siguranta ca cei putini, care pastreaza Sabatul, nu pot avea dreptate, cand milione de crestini au pastrat Duminica. Mai mult, ce se poate spune despre predicatorii mari si cercetatorii Bibliei care ne spun sa tinem Duminica?

Raspuns:
Trebuie sa meditam serios la declaratia lui Iisus: "Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare si multi sunt cei ce intra pe ea. Dar stramta este poarta, ingusta  este calea care duce la viata si putini sunt cei ce o afla." Matei 7:13-14.

Am auzit un predicator popular, angajat de cele mai multe Biserici Protestante intr-un mare oras pentru a face o trezire, spunand ca toate Bisericile lor erau ca mici drumuri care se uneau intr-o cale larga ce duce la cer. El spunea multimii, care fusese chemata in fata la altar, ca ei puteau merge la orice Biserica ar fi voit, dar "nu la Biserica Adventista de Ziua a Saptea, caci noi suntem in razboi cu ei." Acest mesaj mi-a adus aminte de Apocalips 12:17: "Si balaurul, maniat pe femeie, s-a dus sa faca razboi cu ramasita semintei ei, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si tin marturia lui Iisus Hristos." Predicatorul spune: "Calea e larga", Iisus spune: "Calea e stramta." Exista 268 Biserici Protestante, toate pretinzand ca urmeaza Biblia si numai Biblia. Biserica Romano-Catolica face haz din cauza dilemei Protestante: pe de o parte, protestand impotriva autoritatii Bisericii Catolice, in timp ce , pe de alta parte, tinand ziua pe care Biserica Romano-Catolica a instituit-o ca zi de inchinare.

Nimic nu poate fi drept doar pentru ca majoritatea oamenilor crede asa. Noi trebuie sa credem pentru ca este adevarul Bibliei, sau sa-l lepadam. Intr-o zi, foarte curand, mii de oameni, care acum tin ca zi de Sabat Duminica (multe Biserici Protestante numesc Duminica zi de "Sabat"), vor vedea importanta de a urma exemplul Domnului Iisus si vor avea bucurie deplina in tinerea Sabatului zilei a saptea. In numarul lor vor fi multi pastori sinceri si cercetatori ai Bibliei care acum tin ziua intaia a saptamanii, Duminica. Probabil va fi cum era dupa invierea Domnului Hristos, cand apostolii predicau cu putere: "Cuvantul lui Dumnezeu se raspandea tot mai mult, numarul ucenicilor se inmultea mult in Ierusalim si o mare multime de preoti venea la credinta." Faptele Apostolilor 6:7.

In fiecare an, multi pastori care tin Duminica accepta adevarul despre Sabat. Personal cunosc pastori din Bisericile Metodiste, Baptiste, Biserica lui Hristos (Church of Christ) si Romano-Catolici care au acceptat Sabatul zilei a saptea. Ma gandesc la raposatul John Aul, absolvent al Seminarului Baptist. Inainte de a-si termina educatia, el a cerut profesorilor de la Seminar sa-i dea un rezumat al crezului Baptist ca el sa poata "merge si sa-l predice." Ei i-au dat o Biblie, spunand: "Acesta este crezul Baptist: mergi si predica!" Studiind Biblia, el a gasit adevarul despre Sabat si a inceput sa-l predice. Profesorii lui de la Seminar au fost foarte dezamagiti si l-au intrebat: "De ce ai parasit Biserica Baptista si te-ai atasat unei Biserici mici ca Biserica Adventista de Ziua a Saptea?" Pastorul Aul le-a amintit ca ei i-au spus ca Biblia era crezul Baptist. "Acum, a spus el zambind, eu sunt un Baptist mai bun decat sunteti voi, caci eu predic intreaga Biblie."

Deoarece n-au studiat acest subiect, multi cercetatori ai Bibliei sunt sinceri in credinta lor ca Duminica este Sabatul poruncii a patra. Faptul ca cineva e sincer, nu intotdeauna il face drept. Profetii lui Baal pe vremea lui Ilie erau sinceri in religia lor. Ei erau atat de sinceri, incat "sareau in jurul altarului pe care-l facusera… Ei  au strigat tare si, dupa obiceiul lor, si-au facut taieturi cu sabiile si cu sulitele, pana ce a curs sange pe ei." 1Imparati 18:26-28. Totusi, sinceritatea lor n-a facut religia lor dreapta. Din nefericire, unii predicatori crestini vor reprezenta observatia facuta de Ezechiel: "Preotii lui calca Legea Mea si Imi pangaresc lucrurile Mele sfinte, nu fac nici o deosebire intre ce este sfant si ce nu este sfant, nici nu invata pe oameni sa faca deosebire intre ce este necurat si ce este curat,isi intorc ochii de la Sabatele Mele si sunt pangarit in mijlocul lor. Capeteniile lui sunt in mijlocul lui ca niste lupi care isi sfasie prada; varsa sange, pierd sufletele, numai ca sa-si potoleasca lacomia de bani. Proorocii lui au pentru ei tencuieli de ipsos, vedenii inselatoare, proorocii mincinoase. Ei zic: "Asa vorbeste Domnul, Dumnezeu!" Si Domnul nu le-a vorbit!" Ezechiel 22:26-28.

Fiecare om trebuie sa decida sa nu fie orb, nici sa nu urmeze pe un orb: "Cand un orb calauzeste pe un alt orb, vor cadea amandoi in groapa." Matei 15:14.