14. Calauziti de Duhul Sfant

Am darul Duhului Sfant si nu mi-ar arata El daca sunt gresit pazind Dumnica?

Raspuns:
Daca o persoana este sincera si traieste lumina pe care o stie, atunci Spiritul Sfant va continua s-o caluzeasca intr-o lumina mai mare. Aceasta este lucrarea Spiritului: "Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la EL, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare." Ioan 16:13. Care este adevarul pe care trebuie sa-l cunoastem? Domnul Iisus a spus: "Sfinteste-i prin adevarul Tau: Cuvantul Tau este adevarul." Ioan 17:17. Psalmistul spunea: "Legea Ta este adevarul." Psalmul 119:142. Cu alte cuvinte, tot ce este scris in Biblie si tot ceea ce a spus Domnul Iisus, este adevarul necesar pentru mantuirea noastra: "Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-L va trimite Tatal, in Numele Meu, va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu." Ioan 14:26.

Spiritul Sfant ne arata ca Legea lui Dumnezeu este adevarul. In porunca a patra din Legea lui Dumnezeu, Spiritul Sfant scoate in evidenta ca Sambata este adevaratul Sabat al zilei a saptea. "Adu-ti aminte de ziua de odihna ("de ziua de Sabat" – trd. engleza), ca s-o sfintesti… dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau." Exodul 20:8-10. Pe masura ce continuam studiul Bibliei, Spiritul Sfant ne va calauzi in "tot adevarul". Spiritul Sfant nu va contrazice Cuvantul scris. Spiritul Sfant nu va spune unei persoane sa tina Sabatul zilei a saptea si alteia sa tina ziua intaia. Dumnezeu a spus: "Caci Eu sunt Domnul, Eu nu Ma schimb." Maleahi 3:6. "Nu-Mi voi calca legamantul si nu voi schimba ce a iesit de pe buzele Mele." Psalm 89:34. Totusi, Spiritul Sfant nu ne va calauzi in tot adevarul, daca atunci cand ne este descoperit, noi respingem adevarul si nu implinim un "Asa zice Domnul." Domnul Iisus spunea: "Daca vrea cineva sa faca voia Lui, va ajunge sa cunoasca." Ioan 7:17.

De asemenea ni se spune in Biblie: "Sa nu dati crezare oricaui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci in lume au iesit multi prooroci mincinosi." 1Ioan 4:1. Cum sa "cercetam" diferitele invataturi propagate de asa multe voci? Sa le testam cu Biblia! "La Lege si la marturie! Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile peste poporul acesta." Isaia 8:20. ("La lege si la marturie: daca ei nu vorbesc conform acestui cuvant, nu este nici o lumina in ei" – trd.engleza). Trebuie sa ne amintim ca exista ingeri rai si ingeri buni. Ingerii rai pot aparea ca ingeri de lumina: "Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina." 1 Corinteni 11:14.

Biblia este inca testul adevarat si clar daca o persoana, o impresie sau chiar "un inger de lumina" vorbeste adevarul. Spiritul Sfant nu contrazice Biblia, ci ne ajuta s-o intelegem mai clar.