22. Nebuni pentru Hristos


Familia mea si prietenii mei ma vor face "nebun" daca tin Sambata in locul Duminicii.
 
Raspuns:
Am dori mai bine sa fim numiti "nebuni" de Dumnezeu sau de cei din familie, de prieteni sau dusmani? Apostolul Pavel spunea: "Noi suntem nebuni pentru Hristos." 1 Corinteni 4:10. Noi ne iubim familia si ar fi neplacut daca ei se intorc impotriva noastra. Dar daca Dumnezeu vorbeste prin Cuvantul Sau si noi Il respingem deoarece familia va fi impotriva noastra, oare ii iubim noi cu adevarat? Ascultand cu credinciosie de Dumnezeu, putem sa-i vedem  si pe cei din familia noastra acceptand plinatatea adevarului si primind binecuvantarea Domnului.

Intrebarea este: "Cine va conduce – cei gata sa serveasca pe Dumnezeu, sau cei ce ezita sa puna pe Dumnezeu mai presus de cele pamantesti? "Sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamant; n-am venit sa aduc pacea, ci sabia. Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fiica de mama-sa si pe nora de soacra-sa. Si omul va avea de vrajmasi chiar pe cei din casa lui. Cine iubeste pe tata, ori pe mama, mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine; si cine iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine. Cine nu-si ia crucea lui si nu vine dupa Mine, nu este vrednic de Mine. Cine isi va pastra viata, o va pierde; si cine isi va pierde viata, pentru Mine, o va castiga." Matei 10:34-39.

Vedeti, prieteni, cat de adevarati sunt ei daca va vor parasi cand alegeti sa fiti mai credinciosi lui Iisus? Aduceti-va aminte, daca trebuie sa pierdeti un prieten, veti castiga multi prieteni noi care pazesc Sabatul si veti avea pace sufleteasca stiind ca ascultati de Iisus. Apostolul Petru L-a intrebat pe Iisus: "Iata ca noi am lasat tot si Te-am urmat; ce rasplata vom avea?" Iisus le-a raspuns: "Ori si cine a lasat case, sau frati, sau surori, sau tata, sau mama, sau nevasta, sau feciori, sau holde, pentru Numele Meu, va primi insutit si va mosteni viata vesnica." Matei 19:27-29.