23. Revelatie directa

Dumnezeu a dat Bisericii Mormonilor o revelatie directa ca Duminica a substituit vechiul Sabat iudaic.
 
Raspuns:
Acest motiv se bazeaza pe urmatorul argument: "Pazirea Duminicii ca Ziua Domnului vine de la Biserica lui Iisus Hristos a sfintilor din Zilele din Urma (Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, Biserica Mormonilor) printr-o directa revelatie a Domnului catre capul Bisericii in noua dispensatiune prezenta a Evangheliei; si revelatia transforma "probabilitatea " intr-ocertitudine, ca prima zi a saptamanii a substituit (a inlocuit) vechiul Sabat iudaic." – "The Lord’s Day", a tract by Elder BrighamH. Roberts.

Crestinul niciodata nu trebuie sa accepte o astfel de invatatura ca cea de mai sus, caci nici un profet adevarat nu va vorbi contrar Bibliei inspirate. Ingerul care a venit la Joseph Smith, omul care se presupune ca a avut aceasta directa revelatie, trebuie sa fi fost un inger rau; nici un inger de lumina nu va povatui o persoana sa mearga impotriva Bibliei. Citeste lectia 4.

Biblia a prezis aceasta incercare de schimbare (Daniel 7:25). Suntem avertizati ca in zilele din urma se vor ridica multi profeti falsi: "Se vor scula multi prooroci mincinosi si vor insela pe multi." Matei 24:11. "Caci se vor scula Hristosi mincinosi si prooroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi." Matei 24:24. Calea cea mai buna de a testa un profet sau un spirit este cu Cuvantul lui Dumnezeu: "La lege si la marturie!" Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile pentru poporul acesta." Isaia 8:20. ("La lege si la marturie: daca ei nu vorbesc in conformitate cu acest cuvant, este pentru ca nu exista nici o lumina in ei." – trd. engleza). "Prea iubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci in lume au iesit multi prooroci mincinosi." 1 Ioan 4:1.

Cand era in Illinois, Joseph Smith, profetul Mormonilor, se presupune ca a primit revelatii directe de la ingerul Moroni. Aceste concepte erau mult diferite de vederile general acceptate fie de Catolici, fie de Protestanti. In 1844 la o inmormantare, Joseph Smith a spus: "Dumnezeu Insusi a fost candva cum suntem noi acum si este un om inaltat si sta pe tron undeva in ceruri! Acesta este marele secret. Daca valul ar fi dat la o parte astazi,… L-ati vedea in forma unui om… si voi trebuie sa deveniti dumnezei si sa fiti regi si preoti ai lui Dumnezeu, la fel cum toti dumnezeii au facut inaintea voastra." _ Jerone L. Clark, 1844: Religious Movements (Nashville: Soutern Publishing Association, 1968)< vol. 1, pp. 120-121.

Desi aceste cuvinte nu sunt scrise pentru a expune pe Joseph Smith ca profet fals, cititorul sa fie atent la relatia unui profet cu Biblia. Apostolul Pavel a spus clar: "Dar chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie, deosebita de aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema!" Galateni 1:8.