4. Sa descoperim cerul

Cu catva timp in urma, o poza a aparut intr-un ziar. Un baietel statea langa un gard si plangea. Deasupra capului sau era o fiinta imbracata in alb, care semana cu un inger, stand pe un nor si atingand corzile unei harpe. Dedesubtul pozei scria: "Jimmy nu vrea sa mearga in cer." Un astfel de cer ar putea tenta pe un baietel activ?

Multi oameni spun ca doresc sa mearga in cer, totusi ei nu stiu ce fel de loc este cerul. Chiar asa, ce este cerul? Este locul unde locuieste Dumnezeu. Asa dupa cum se spune in rugaciunea domneasca: "Tatal nostru, care esti in cer." Este locul de unde a venit Iisus pe aceste pamant. "Cel ce S-a pogorat din cer," adica Fiul omului. Ioan 3:13. Este locul unde S-a dus Iisus cand a parasit aceasta lume. "Pe cand ii binecuvanta, S-a despartit de ei si a fost inaltat la cer." Luca 24:51.

Dorinta si rugaciunea lui Iisus este cå intr-o zi noi vom fi cu El acolo. "Tata, vreau ca acolo unde sunt Eu, sa fie impreuna cu Mine si aceia pe care Mi i-ai dat Tu." Ioan 17:24.

Iisus ne-a promis ca vom fi cu El acolo. "In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi." Ioan 14:2-3.

Vedeti, Iisus ne-a spus ca cerul este un loc real. "Va voi pregati un loc." Multi oameni astazi spun ca cerul este doar un mit sau o poveste, ca exista doar in mintea noastra. Prieteni, Iisus a crezut in cer ca un loc real si aceasta este destul pentru mine. Si eu cred deasemenea ca cerul exista. Un necredincios radea de un crestin. El zicea:

– Domnule, inteleg ca dumneata astepti sa mergi in cer. Poti sa-mi spui, ce fel de loc este cerul?
– Da, a raspuns crestinul, este un loc pregatit pentru oameni pregatiti si, daca sufletul tau nu e pregatit pentru cer, toata invatatura si intelepciunea ta nu te vor duce acolo."

Astazi unii oameni sunt prea destepti pentru a crede in cer. Nici eu nu inteleg totul despre cer sau cum va fi acolo, dar, prin credinta, am incredere ca exista. Apostolul Petru in 1 Petru 1:4 spune ca exista o "mostenire … pastrata in ceruri pentru voi."

Ce fel de loc este cerul? Trebuie sa fie un loc foarte frumos. Apocalips 2:7 il numeste "raiul (paradisul) lui Dumnezeu." Apostolul Ioan descrie cerul in Apocalips 22:1-2 "Si mi-a aratat un râu cu apa vietii, limpede ca cristalul, care iesea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului. In mijlocul pietii cetatii si pe cele doua maluri ale râului, era pomul vietii, rodind douasprezece feluri de rod si dand rod in fiecare luna" sifrunzele pomului slujesc la vindecarea Neamurilor."

"Si m-a dus, in Duhul, pe un munte mare si inalt si mi-a aratat cetatea sfanta, Ierusalimul, care se pogora din cer de la Dumnezeu. Zidul era zidit de iaspis si cetatea era de aur curat, ca sticla curata. Temeliile zidului cetatii erau impodobite cu pietre scumpe de tot felul. Cele douasprezece porti erau douasprezece margaritare. Fiecare poarta era dintr-un singur margaritar. Ulita cetatii era de aur curat, ca sticla stravezie." Apocalips 21:10, 18-19,21.

Ce loc frumos va fi cerul! "Nu se va mai auzi vorbindu-se de silnicie (violenta) in tara ta, nici de pustiire si prapad in tinutul tau, ci vei numi
zidurile tale "Mantuire" si portile tale "Lauda." Isaia 60:18.

Cat de mare va fi cetatea? "Ingerul tinea in mana o rigla aurita de masurat ca sa masoare cu ea cetatea, portile si zidurile sale. Masurand-o a constatat ca e un patrat, latimea fiind egala cu lungimea; de fapt, avea forma unui cub, intrucat inaltimea era identica cu celelalte dimensiuni – fiecare latura avand 2400 kilometri." Apocalips 21:15-16. (Noul Testament pe intelesul tuturor).

Noul Ierusalim ar acoperi intregul stat New York. Ar fi nevoie de 100 orase cat Chicago pentru a fi de marimea Noului Ierusalim. Acolo va fi loc destul pentru fiecare din noi. Cerul va fi totdeauna curat si neintinat. "Nimic intinat nu va intra in ea (in cetate), nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in cartea vietii Mielului." Apocalips 21:27.

Acolo nu vor exista fumatori, nici betivi. Multumim lui Dumnezeu ca El ne va da putere sa invingem aceste patimi murdare, ca astfel sa putem intra pe porti in cetatea slavita.

"Cetatea n-are trebuinta nici de soare, nici de luna, ca s-o lumineze; caci o lumineaza slava lui Dumnezeu si faclia ei este Mielul." Apocalips 21:23.

"Dar, dupa cum este scris: "Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile, pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc." 1 Corinteni 2:9.

Acest cer despre care vorbim nu va fi acolo sus totdeauna. "Si eu am vazut coborandu-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfanta, Noul Ierusalim, gatita ca o mireasa impodobita pentru barbatul ei." Apocalips 21:2. Coborandu-se pe acest pamant, desigur nu acest pamant vechi si pacatos, ci pe
un pamant schimbat. "Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou." Apocalips 21:1.

"Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura si pamantul, cu tot ce es te pe el, va arde." 2Petru 3"13.

In adevar, va fi un pamant nou, curat si desavarsit. In Apocalips 21:5, Dumnezeu spune: "Iata, Eu fac toate lucrurile noi." In Matei 5:5, Iisus a promis: "Ferice de cei blanzi, caci ei vor mosteni pamantul." Astazi cei puternici stapanesc pamantul, nu cei blanzi. Noi vom mosteni pamantul refacut si desavarsit, care va fi casa noastra. Dumnezeu va face un lucru minunat. "Si am auzit un glas tare, care iesea din scaunul de domnie si zicea: "Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei si ei vor fi poporul Lui si Dumnezeu Insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor." Apocalips 21:3. Dumnezeu va locui chiar aici impreuna cu noi. El va face Pamantul sa fie centrul universului. Aceasta lume cazuta in pacat va fi
ridicata la cea mai inalta pozitie din toata creatiunea lui Dumnezeu.

Prietene, aceasta lume este locul cel mai drag din tot Universul lui Dumnezeu, caci aici a fost varsat sangele iubitului Sau Fiu. Deaceea El va face Pamantul sa fie cea mai favorita locuinta a Lui in toata vesnicia. Ce mare onoare vom avea sa fim servii si copiii Sai mantuiti. "Vor zidi case si le vor locui, vor sadi vii si le vor manca rodul. Nu vor zidi case, ca altul sa locuiasca in ele, nu vor sadi vii, pentru ca altul sa le manance rodul. Isaia 65:21-22. Pe pamantul cel nou vom zidi case frumoase si vom locui in ele pentru vesnicie. Unii gandesc ca cerul este un fel de "casa de odihna" pentru oameni lenesi. Nu, ci noi vom fi activi. Vom planta gradini si pomi, vom zidi case. Cum vor fi oamenii in cer? Unii cred ca vom fi un fel de spirite fara trup zburand prin nori. Multumim lui Dumnezeu ca cerul va fi un loc real si noi vom fi oameni reali.

"Asteptam ca Mantuitor pe Domnul Iisus Hristos. El va schimba trupul starii noastre smerite si-l va face asemenea trupului slavei Sale." Filipeni 3:20-21."Dar stim ca atunci cand Se va arata El, vom fi ca El." 1Ioan 3:2. Ce fagaduinta minunata! Trupurile noastre vor fi facute desavarsite si nemuritoare. Noi vom fi ca Domnul Iisus cand El a inviat din morti. Atunci El a avut un trup  duhovnicesc, care nu mai putea sa moara. Dar era El diferit? Sunt sigur ca nu, caci Maria L-a recunoscut cand ea a venit la mormant in dimineata invierii. Mai tarziu, El S-a aratat ucenicilor in camera de sus. El avea un trup spirirtual (duhovnicesc), care nu era impiedicat de restrictiile pamantesti. Deoarece El S-a aratat deoadata in camera de sus, ucenicii, care nu credeau ca El inviase, gandeau ca El este un spirit. Dar Iisus le-a zis: "Pipaiti-Ma si vedeti: un duh n-are nici carne, nici oase cum vedeti ca am Eu." Luca 24:39. Atunci ei I-au adus hrana si El a mancat. Da, Iisus era o Persoana reala. Noivom fi ca El. Si noi vom fi oameni reali in ceruri si ne vom recunoaste unii cu altii. "Acum vedem ca intr-o oglinda, in chip intunecos; dar atunci, vom vedea fatza
in fatza. Acum cunosc in parte; dar atunci, voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin." 1Corinteni 13:12. Ne vom intalni cu prietenii nostri in cer. Ii vom cunoaste si ei ne vor cunoaste.

O alta fagaduinta minunata se gaseste in Isaia 33:24. "Nici un locuitor nu zice: "Sunt bolnav!" Ganditi-va: nu va mai fi artrita, reumatism, gripa sau cancer. Totdeauna vom fi cu o sanatate perfecta. In cer noi ne vom inchina lui Dumnezeu. "In fiecare luna noua si in fiecare Sabat, va veni orice faptura sa se inchine inaintea Mea, – zice Domnul." Isaia 66:23.

Ce minunat va fi! Dumnezeu ne va calauzi si va vorbi cu noi. Vom canta un cantec de biruinta. Chiar Dumnezeu va canta impreuna cu noi. "Domnul Dumnezeul tau este in mijlocul tau ca un izbavitor puternic. El se va bucura foarte de tine si in dragostea Lui va tresalta si va canta de bucurie pentru tine."Sofonie (Tefania) 3:17. (Biblia Ortodoxa, Bucuresti, 1968).

Probabil promisiunea favorita pentru fiecare din noi este cea din Apocalips 21:4. "El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut."

Sa ne imaginam: un loc unde nu va mai exista moarte! Cum putem fi siguri de aceasta? Numai acceptand pe Iisus Hristos ca Mantuitorul si Domnul nostru si urmandu-L pe El vom putea fi siguri. Foarte curand Domnul Hristos ne va privi in fatza si ne va spune: "Bine, rob bun si credincios." El ne va pune pe cap coroana biruintei.