31. Un semn al inchinarii adevarate

Un lucru este sigur: Fiintele omenesti au fost menite sa se inchine lui Dumnezeu. Adanc in sufletul nostru este o foame dupa eternitate. Cautam dupa un scop si un sens in viata. Cineva a numit aceasta: “Un gol in inimile noastre umplut doar de Dumnezeu.” In aceasta lectie vom studia planul lui Dumnezeu de a umple acest vid dureros si de a descoperi planul Sau minunat de a umple vietile noastre cu bucurie deplina si permanenta.

1. Ce invitatie ne ofera David fiecaruia dintre noi?

“Veniti sa ne inchinam si sa ne smerim, sa ne plecam genunchiul inaintea Domnului, Facatorului nostru.” Psalm 95:6.

Psalmistul ne invita sa ne _________________________________________


Inchinarea ne conduce sa iesim din noi insine si sa ne indreptam spre Dumnezeu, ne indreapta mintea spre Cel vesnic. In timpul inchinarii ne reamintim cine suntem noi, cine este El si relatia noastra unii cu altii. Inchinarea ne atrage atentia de la lucrurile pamantesti spre cele ceresti.

2. De ce este Dumnezeu vrednic de inchinarea noastra?

“Vrednic esti, Doamne si Dumnezeul nostru, sa primesti slava, cinstea si puterea, caci Tu ai facut toate lucrurile si prin voia Ta stau in fiinta si au fost facute.” Apocalips 4:11.

Noi nu ne-am creat pe noi insine. Noi existam pentru ca un Dumnezeu iubitor ne-a creat. Deoarece El ne-a dat viata, El este vrednic de lauda si inchinarea noastra deplina.

3. Ce a dat Dumnezeu ca memorial vesnic al puterii si autoritatii Sale creatoare?

“Adu-ti aminte de ziua de odihna (“de ziua Sabatului” trd. engleza), ca s-o sfintesti.. Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau.  Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeului tau…Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: De aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.” Exodul 20:8-11.


________________ este memorialul vesnic al puterii Sale creatoare.

4. Cand ne inchinam lui Dumnezeu  in ziua Sabatului biblic (ziua de odihna biblica), ce declaram ca gandim si credem despre Dumnezeu? Citeste iarasi Exod 20:8-11 si scrie raspunsul in propriile tale cuvinte.

5. Cum descria Sabatul Profetul Ezechiel ?

“Le-am dat si Sabatele Mele, sa fie ca un semn intre Mine si ei, pentru ca sa stie ca Eu sunt Domnul, care-i sfintesc.” Ezechiel 20:12.

Sabatul lui Dumnezeu este un ___________________________________________________

De ce este Sabatul lui Dumnezeu un semn? Ce este un semn?

La Creatiune, prin puterea Spiritului Sfant, Dumnezeu a creat lumea. Cand suntem recreati in asemanare cu El, inca odata este prin puterea Spiritului Sfant. Sabatul este un memorial al celor doua experiente – puterea creatoare a lui Dumnezeu in creerea noastra si puterea mantuitoare (salvatoare) prin re-creerea noastra ca fii si fiice nascuti din nou.

6. Cum a fost numit Sabatul de catre Moise?

“Sase zile sa lucrati; dar ziua a saptea este Sabatul, ziua de odihna, cu o adunare sfanta.” Leviticul 23:3.


Dupa Moise, ziua a saptea este Sabatul,  _____________ ___ ______________
  cu o ________________ _________________.”

In Sabat ne odihnim de lucrul nostru, pentru a afla odihna in El. Odihna noastra fizica este un simbol a unei odihne mai depline in iubirea si grija Lui. O adunare sfanta este o intrunire impreuna a poporului lui Dumnezeu pentru inchinare. Sabatul este o celebrare prin inchinare a maretiei lui Dumnezeu.

7. Ce promisiune face Isaia celor care tin Sabatul?

“Ferice de omul (“Binecuvantat este omul” trd. engleza) care face lucrul acesta si de fiul omului care ramane statornic in el, pazind Sabatul, ca sa nu-l pangareasca si stapanindu-si mana, ca sa nu faca nici un rau.” Isaia 56:2.

Omul care tine Sabatul este cu adevarat ________________________________________

In cuvintele tale proprii defineste cuvantul “binecuvantat” (“fericit”). _________________

8. Cand va fi sarbatorita adevarata odihna de Sabat in intregul Univers?

“Caci dupa cum cerurile cele noi si pamantul cel nou, pe care le voi face, vor dainui inaintea Mea – zice Domnul – asa va dainui si samanta voastra si numele vostru. In fiecare luna noua si in fiecare Sabat, va veni orice faptura sa se inchine inaintea Mea, – zice Domnul.” Isaia 66:22-23.

Noi vom afla adevarata odihna de Sabat pe _____________  _____________________

In Vesnica Imparatie a lui Dumnezeu vom afla adevarata odihna cand ne vom inchina inaintea Lui in fiecare Sabat. Prin veacuri nesfarsite, Sabatul va fi semnul vesnic al puterii Sale creatoare si mantuitoare. Totdeauna Sabatul va fi un simbol al iubirii vesnice a lui Dumnezeu si al dorintei Sale de a face fericiti pe copiii Sai. In acest Sabat inima ta sa laude pe Cel care te-a creat, te-a mantuit si care va veni iarasi pentru tine.