41. Un nou inceput

Cei mai multi oameni au placere de lucrurile noi. E ceva sensational cand cumperi o noua pereche de pantofi, un nou costum sau o noua rochie. De multe ori dorim sa inlocuim ceea ce este vechi, lucruri rupte cu altele noi, perfecte. In fiecare an Dumnezeu ne ofera bucuria de a lua in consideratie ocazii si sanse noi pe care El ni le pune inainte.

1. Ce promisiune ne da Dumnezeu fiecaruia dintre noi cu privire la viitorul nostru?

“Iata, voi face ceva nou si-i gata sa se intample: sa nu-l cunoasteti voi oare? Voi face un drum prin pustie si rauri in locuri secetoase.” Isaia 43:19.

Adesea vietile noastre sunt ca un pustiu sterp. Parca ar fi putina bucurie si pace reala; se pare ca mergem prin pustia descurajarii. Dar Dumnezeu promite sa faca un lucru nou. Prin incredere in El, gasim o noua directie si un nou scop al vietii.

2. Cat de des ne trimite Dumnezeu binecuvantari noi in viata noastra?

“Bunatatile Domnului nu s-au sfarsit, indurarile Lui nu sunt la capat, ci se innoiesc in fiecare dimineata. Si credinciosia Ta este atat de mare!” Plangerile lui Ieremia 3:22-23.

In fiecare zi Dumnezeu ne da noi ocazii sa cunoastem iubirea Lui, sa experimentam harul Sau si sa ne bucuram de bunatatea Sa.

3. Cand ne supunem vietile noastre lui Iisus, ce minune uimitoare lucreaza El in noi?

“Caci daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.” 2 Corinteni 5:17.

4. In Biblie un nume reprezinta identitatea sau caracterul persoanei. Ce va da Dumnezeu celor ce, prin harul Sau, vor fi biruitori?

“Cine are urechi, sa asculte ce zice Bisericilor Duhul: “Celui ce va birui … ii voi da o piatra alba; si pe aceasta piatra este scris un nume nou, pe care nu-l stie nimeni decat acela care-l primeste.” Apocalipsa 2:17.

Aceasta este o promisiune minunata. Iisus ne iubeste atat de mult si doreste sa aiba o asa stransa legatura cu noi, incat El are un nume special cu care ne cheama cand ne asociem cu El. Este un semn al unei relatii intime pe care El o are cu fiecare din noi.

5. In viziunea sa profetica, apostolul Ioan a auzit fiintele ceresti cantand. Ce cantau ele?

“Si cantau o cantare noua si ziceau: “Vrednic esti Tu sa iei cartea sis a-i rupi pecetile: caci ai fost junghiat si ai rascumparat pentru Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din orice semintie, de orice limba, din orice norod si de orice neam. Ai facut din ei o imparatie si preoti pentru Dumnezeul nostru si ei vor imparati pe pamant.” Apocalipsa 5:9-10.

Nu e de mirare ca inima lui Ioan era plina de bucurie! El a auzit fiintele ceresti cantand laude lui Iisus in forma unor cantece de eliberare. Vocile noastre se pot uni astazi cu acest cor ceresc. Noi am fost mantuiti. Prin Iisus suntem facuti preoti si regi ai lui Dumnezeu. Laudat sa fie Numele Lui.

6. Cand Cetatea Sfanta se va cobora pe pamant, ce proclamatie divina va face Domnul?

“Cel ce sedea pe scaunul de domnie a zis: “Iata, Eu fac toate lucrurile noi.” Si a adaugat: “Scrie, fiindca aceste cuvinte sunt vrednice de crezut si adevarate.” Apocalipsa 21:5.

7. Cum descrie Biblia apogeul istoriei umane?

“Caci iata, Eu fac ceruri noi si un pamant nou; asa ca nimeni nu-si va mai aduce aminte de lucrurile trecute si nimanui nu-i vor mmai veni in minte.” Isaia 65:17.

“Dar noi, dupa fagaduinta Lui, asteptam ceruri noi si un pamant nou, in care va locui neprihanirea.” 2 Petru 3:13.

“Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera.” Apocalipsa 21:1.

Dumnezeul pe care-L servim ne ofera lucruri noi in fiecare zi prin iubirea Sa. Indurarile Lui se innoiesc in fiecare dimineata. El ne schimba vietile si ne da inimi noi. Intr-o zi, epoca pacatului si a suferintei se va sfarsi si El va crea un cer nou si un pamant nou.

Sa ne bucuram in promisiunile despre toate lucrurile noi si minunate pe care El le face pentru noi si pentru tot ce va face El pentru noi in viitor.