44. Viata in Hristos

Te-ai simtit vreodata frustrat in viata ta de crestin? Poate te simti ca ai esuat din cauza caderilor repetate la aceleasi ispite. Poate ai dorit eliberarea si biruinta, numai ca sa fii iarasi un invins. Aceasta lectie va arata planul si puterea lui Hristos care te vor ajuta sa traiesti o viata evlavioasa de crestin. Studiind Cuvantul lui Dumnezeu vom descoperi principii biblice pentru a trai o viata victorioasa.

Planul mantuirii furnizeaza iertare de vina pacatului si elibereaza de sub puterea pacatului. Crestini fiind, uneori ne impiedicam si cadem, dar nu suntem in continuare in sclavia pacatului.

 1. Ce promisiune dau Scripturile celor ce-si supun viata lui Hristos?  

Caci daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.” 2 Corinteni 5:9.

A fi in Hristos inseamna ca ne-am supus Lui vointa noastra si invitam Spiritul Sfant sa ne umple viata cu iubirea, harul si puterea Sa.

2. Este oare posibil sa ne schimbam noi insine? Fara Iisus, ce obisnuim sa facem?
 
“Poate un Etiopean sa-si schimbe pielea, sau un pardos sa-si schimbe petele? Tot asa ati putea voi sa faceti binele, voi care sunteti deprinsi sa faceti raul?” Ieremia 13:23.

3. Cum a descris Iisus lui Nicodem aceasta miraculoasa schimbare?
 
“Drept raspuns, Iisus i-a zis: “Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.” Ioan 3:3.

In cateva cuvinte, arata cum intelegi sa fii nascut din nou ___________________________________________________________________________

4. Apostolul Pavel foloseste o alta imagine pentru a descrie schimbarea miraculoasa care are loc cand venim la Iisus. Care este aceasta imagine?
 

“Am fost rastignit impreuna cu Hristos si traiesc…dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata, pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine.” Galateni 2:20.

 
In cuvintele tale descrie ce inseamna a fi rastignit impreuna cu Hristos ________________________________________________________________________

5. Cand Hristos intra in vietile noastre prin Spiritul Sau Cel Sfant, care trei lucruri se intampla?  

“Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu.” Ioan 1:12.

“Cei ce sunt ai lui Hristos Iisus, si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei. Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul.” Galateni 5:24-25.

a. ______________________________________________________________________
b. ______________________________________________________________________
c. ______________________________________________________________________
 

6. Cand are loc miracolul nasterii din nou?
 
“Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el si el cu Mine.” Apocalipsa 3:20.

Pentru a experimenta nasterea din nou, tot ce trebuie sa facem este sa deschidem inimile noastre lui Iisus si sa-L lasam pe El sa lucreze vointa Lui in inimile noastre.

7. Ce fagaduinta ne face Iisus cand venim la El?
 
“Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afara.” Ioan 6:37.

Aceasta este o incredibila veste buna. Noi nu ne putem schimba pe noi insine, dar cand venim la Iisus, El ne schimba vietile noastre. El nu ne va izgoni afara; El ne iubeste, ne accepta asa cum suntem cand venim la El. Venim asa cum suntem, dar nu ramanem asa cum suntem. Exista putere in Evenghelia lui Hristos pentru a ne schimba. Aceasta este o veste minunata.