echipa

Echipa Intercer: prieteni, colaboratori, sponsori, parteneri și suporteri

Acest articol a fost publicat pe 26 Iulie 2010. Activitatea Intercer continuă și astăzi, cu o echipa redusă de colaboratori și resurse limitate.

Notă: Am inclus în această pagină prezentări ale prietenilor și colaboratorilor Intercer. Încă așteptăm confirmarea pentru alte câteva prezentări. Fiind o lista foarte mare, e posibil să ne fi scăpat unele nume. Va asigurăm că orice omisiune este neintenționată. Dacă s-a întâmplat acest lucru vă rugăm să ne atrageți atenția la info@intercer.net . Mulțumim!

Activitatea Intercer a început de la zero în 1997 și a continuat cu ajutorul lui Dumnezeu și al multor persoane și organizații. Intercer este un website laic, cu o mare deschidere spre participarea comunității creștine. Intercer ofera un spațiu de dialog atât pentru membrii bisericii adventiste, dar și pentru comunitatea creștină în general și pentru oricine este interesat fie de dialoguri spirituale, fie de diverse întrebări legate de lucruri practice. De asemenea, Intercer este un loc unde sunt prezentate cazuri sociale și de sănătate, ajutor necesar pentru elevi și studenți și altele.

Având o mica echipă operativă am încercat să punem în valoare talentele celorlalți, făcând astfel ca lucrarea să se extindă. Veți vedea mai jos o listă lungă de participanți, care și-au găsit fiecare un loc prin lucrarea de la Intercer.

Scriind despre toți acești prieteni și colaboratori am realizat cât de mulți oameni valoroși avem aproape – nu neapărat ca distanță fizică (cu unii dintre colaboratorii noștri nu am avut încă ocazia să ne întalnim personal), ci ca apropiere sufletescă, de idei, de misiune și colaborare. Intercer a reusit sa fie un liant în comunicarea creștină, prin colaborarea cu atât de diferite persoane și personalități. Am avut și avem privilegiul să colaborăm cu persoane de diferite religii, găsind în misiunea aceasta un teren comun de a practica împreună creștinismul și ințelegerea reciprocă.

Fiind o lucrare de tip relațional, de-a lungul timpului ne-am confruntat cu multe provocări și atitudini, dar cu ajutorul lui Dumnezeu am putut continua pe drumul acesta. Nu stim cât va mai fi din drum sau cât vom rezista, însă avem satisfacția că am cunoscut și am pus în valoare oameni și resurse și că am fost de folos multora în diferite situații sociale, de sănătate sau spirituale.

Pe parcusul acestor ani am colaborat și încă colaborăm cu mai mulți programatori, designeri, editori, autori sau administratori, și am făcut diverse colaborări și parteneriate. De asemenea, avem o listă lungă de colaboratori pentru știri, traduceri, editori Tv și altele.

Mulțumim lui Dumnezeu și tuturor celor care fac posibilă activitatea Intercer!

Echipa operativă

  Lucian Mihăilescu (Canada, originar din Slobozia, Ialomița) se ocupă de programare, administrare servere și website-uri, suport tehnic, marketing, editări și trimitere newslettere etc. Lucian este fondator al Intercer România și Intercer Canada, alături de alți prieteni din țară și străinătate. Lucian voluntariază pentru Intercer din 1997, lucrând acum în medie 140-150 de ore pe luna pentru Intercer. Din vara lui 2009 Intercer încearca să reimburseze o parte din aceste cheltuieli cu întreținerea și dezvoltarea website-urilor sale. Lucian are ca pasiune promovarea valorilor creștine pe net, îi place sa aplice noi tehnologii și să dezvolte idei noi pentru comunitatea creștină.
  Rozalia Mihăilescu – soția mea – ajută cu multe activități ale Intercer. Rozalia pregătește buletinul de rugăciune, adaugă știri, editează pagini, are grija de website-ul Intercer în limba maghiara, se ocupa de contabilitatea la Intercer Canada și altele. Rozalia este pasionată de citit și caută cu interes înțelesurile spirituale și practice ale lucrurilor. Îi multumesc Domnului pentru ajutorul potrivit pe care mi l-a dat!
  Octavian Lupu (București) a scris în 1997 o serie de articole pe tema Evangheliei pe internet și a unui sistem organizat de promovare a resurselor biblice pe categorii specializate. Viziunea sa ne-a inspirat să incepem lucrarea de la Intercer. Octavian a realizat Biblia pentru web în Iulie 1998 și apoi a pregatit alte scrieri biblice online. Din 2007 Octavian a dezvoltat Biblia pentru telefonul mobil (biblephone.net) și este activ implicat, ca voluntar, în aceasta activitate. Octavian dezvolta și website-ul „Conexiuni Crestine Contemporane”, deschis pentru promovarea valorilor creștine, dincolo de apartenența denominațională. De Octavian mă leagă o prietenie de durată, întarită de trecerea prin dificultăți similare și împărtașirea incurajărilor spirituale.
  Maria Mihăilescu (Slobozia, Ialomița) este mama mea. Mama ne ajută cu contabilitatea și operațiile bancare la Intercer România din 2005. Colaborăm cu un expert contabil pentru pregatirea balanțelor și a bilanțului anual. Deși ocupată cu cele doua nepoate de 14, respectiv 4 ani, mama își face timp pentru Intercer. Nepoțica cea mare (Ana-Maria) o ajută pe mama cu transferurile de fișiere pe internet.
  Vlad Sucitu (Timișoara) colaborează din 2009 și a realizat video clipurile Intercer și design-ul pentru mai multe site-uri WordPress de la Intercer (Studii biblice, Calea către Hristos, Biblia, E.G.White audio, Istoric Intercer etc.). De asemenea, Vlad ajută cu alte activități web (backup-uri, editări, organizarea informației etc.)

Colaboratori actuali

 
  Adina Păltineanu (Piatra Neamt) este o colaboratoare deosebită a Intercer încă din perioada de început. Adina ne ajută cu editări de articole și știri, precum și traduceri din limba engleză, fiind întotdeauna gata să aducă un cuvânt de încurajare echipei noastre. Sora Adina prețuiește religia practică și aplicațiile acesteia in viața de zi cu zi.
  Petru Iacob (Viena) este medic neurolog și a ieșit de curând la pensie. Am apreciat întotdeauna la dânsul entuziasmul pentru lucrarea lui Dumnezeu și un interes deosebit în a promova mijloacele moderne de comunicare pentru folosul bisericii. Fratele Iacob îi mobilizeaza pe tinerii din comunitate, adaugă predicile de la biserica din Viena la Intercer Tv și participă la studiul Școlii de Sabat filmat în comunitate. Fratele Iacob ne încurajează și pe noi la Intercer, iar sfaturile dânsului sunt întotdeauna de apreciat. Am aniversat de la distanță momente importante din activitatea Intercer împreună cu dânsul și comunitatea din Viena. Puteți citi un articol mai larg despre colaborarea cu comunitatea din Viena aici. Puteți citi un articol despre colaborarea cu tinerii din Viena (Sorin Kantor, Cosmin Stanciu, Adrian Memete) la seminarul webmasterilor adventiști de la Darmstadt 2001 aici.
  Sergiu Popa (Vaslui, România) a realizat două dintre design-urile majore pentru Intercer în 2005 și 2008 (versiunea 2.0), design-ul de la pagina tinerilor (2007), participând în mod activ la tot ce ține de grafică, bannere etc. De asemenea, am colaborat cu Sergiu în diverse alte proiecte web. Este interesat în special de design web și de promovarea valorilor creștine în rândul tinerilor.
  Dan Rădăcina (Timișoara) este web developer. Dan a realizat scriptul dinamic pentru pagina de imnuri creștine în 2008, un script automat de preluare a fișierelor media de la Intercer Tv pe un server din România, precum și alte programe necesare pentru Intercer.
  Gaius Maximus (Roșiori de Vede) colaborează cu Intercer din 2001. Gaius a pregătit numeroase cd-uri, dvd-uri și software-uri cu materiale audio și video, cărți electronice (cum ar fi cele de E.G.White), precum și Biblia audio mp3 citită de Alexandru Sorin-Fârc. Gaius participă, de asemenea, cu programe audio și video din comunitatea Roșiori și alte biserici învecinate.
  Ciprian Pop (București). Colaborez cu Ciprian din anul 2004, când Ciprian a început website-ul „Cercetați Scripturile”, învățând din mers procedurile de lucru. Apoi Ciprian a început să adauge resurse, website-ul său ajungând un portal deosebit de resurse creștine, care iată, a implinit 6 ani de zile! Ciprian a dezvoltat și alte website-uri cum ar fi AZS Music (primul website dedicat formațiilor de muzică adventistă), fiind preocupat de media, tipărituri și muzică creștină. Am avut ocazia să prezint împreună cu Ciprian și Octavian Lupu câteva seminarii de internet în Iunie 2008. Colaborăm în continuare promovand „Cercetați Scripturile”, AZS Music și alte proiecte.
  Benone Burtescu (Loma Linda) colaborează cu Intercer din anul 2002. Din 2009 poetul Benone Burtescu publică la știrile Intercer tableta săptămânală cu titlul “Câte ceva”, care abordează subiecte spirituale contemporane. Alte materiale de-ale dansului (poezii, eseuri și poezii audio) au fost publicate de-a lungul anilor la Intercer. Dânsul are pe inima și îmbunătațirea cărții de imnuri creștine adventiste.
  Petre Gheorghe (Loma Linda). Colaborăm cu fratele Petre din 1998. Înca înainte de acest an fratele Petre publica sub forma tiparită la Loma Linda o broșură cu titlul „Ora Profetică”. Odata cu apariția Intercer, „Ora profetică” a început sa fie publicată în buletinele Intercer săptămânale pe email, având de atunci continuitate. „Ora Profetică” analizează evenimentele curente în raport cu profeția biblică.Fiul dânsului, medicul Paul Gheorghe, participă la acest buletin cu informațiile medicale. Din 2009 fratele Petre Gheorghe, deși are 84 de ani (împliniți în vara lui 2010), a învățat să posteze singur acest buletin la știrile Intercer! Il felicităm pe dânsul și pe fratele Paul pentru consecvența și perseverența în publicarea acestor materiale de-a lungul anilor.
  Emil Simionescu (Buzău). Ne cunoaștem din 2000, de la întâlnirea de Comunicații de la Cernica. Dupa aceea fratele Emil a început să trimita în mod regulat știri pentru buletinele Intercer, ținând la curent cititorii noștri atât cu evenimente locale, acțiuni sociale, apariții editoriale, cât și cu articole de suflet care semnalează atitudini sau nevoi. Fratele Emil a înființat Editura și tipografia “Anca Print” producând ziarul “Viață și Sănătate”, revista de experiențe „Amprente”, cărți și broșuri religioase la costuri mici, făgăduințe biblice și altele. Fratele Emil are o atitudine pro-activa în promovarea materialelor creștine.
  Ovidiu Moroșan (Canada, originar din București) colaborează cu Intercer din anul 1999. Ovidiu ne ajută cu realizarea de videoclipuri și grafica. De asemenea, avem o colaborare web de lungă durata. Ovidiu face parte și din echipa Intercer Canada.
  Ovidiu Rădulescu (USA), pastorește două biserici americane și este un binecunoscut autor. Ovidiu colaborează cu Intercer din 2001 prin publicarea de articole și eseuri. Unele dintre aceste eseuri au fost preluate de publicațiile adventiste, altele au fost strânse în volumul „Dilemele unui înger”, apărut la Editura „Majesty Press” in 2005. Ovidiu a participat împreună cu Florin Liga la Sesiunea Conferinței Generale din St.Louis (2005), reprezentând Intercer la acest eveniment.
  Florin Liga, pastor in USA – colaborează cu Intercer din 2001. Florin și Ovidiu Radulescu au reprezentat Intercer la Sesiunea Conferinței Generale din St.Louis (2005). Apoi, Florin a reprezentat Intercer și la Sesiunea Conferintei Generale din Atlanta (2010), trimitand știri și fotografii. Florin ne trimite în mod regulat știri de interes pentru comunitatea adventistă.
  Valentin Nădășan (Tg.Mureș) este medic, redactor la revista Viață+Sănătate și are ca principala activitate dezvoltarea de resurse pentru activitățile publice de educație pentru sănătate. Colaborăm cu Valentin din 1998, odată cu apariția website-urile „CabiNET” și cel al Editurii sale „Prisma”. Valentin a scris și publicat mai multe cărți despre stilul de viață sănătos, a produs numeroase materiale multimedia pentru campaniile publice de prevenire a bolilor cronice, administrează site-urile sanatateplus.ro și sanatateplus.net și a realizat o serie de teste și aplicații software pentru administrarea și prelucrarea datelor din cadrul expozițiilor și cluburilor de sănătate desfășurate în România. Valentin colaborează în continuare cu materiale de sănătate pentru buletinele Intercer biblice și de sănătate.
  Magdalena Toma (Câmpina). Sora Magdalena are un talent deosebit in a pregăti poezii pentru copii și adulti, bazate pe subiectele lecțiunilor Scolii de Sabat. Dânsa ne-a trimis în mod consecvent aceste materiale pentru publicare la Intercer – sub numele de „Sinteze biblice” – începând din anul 2003. Magdalena Toma a publicat la Editura „Viață și Sănătate” 2 volume de poezii personale intitulate „La pas cu cei mici și mai mari”, precum și 2 antologii de poezii pentru copii cu titlul „Mere de aur în panere de argint” (volume la care participă mai mulți autori).
  Benoni Catană (Bacau). Fratele Benoni colaborează cu Intercer din anul 2001. Dânsul ne trimite știri, poezii, eseuri și articole despre muzica creștină și influența muzicii în biserică. De asemenea, dânsul a participat la realizarea noii Cărți de Imnuri Creștine (2006) și publică periodic informații despre aceasta pe website-ul personal de la Intercer (bcatana.intercer.org).
  Răzvan Cristea (Craiova) a colaborat cu Intercer în perioada 2002-2005, ajutând cu programare, editare web și expediere cd-uri. Răzvan colaborează din nou din 2009, prin reclama reciprocă a website-urilor și alte parteneriate web.
  Beni Gheorghiță (București) colaborează cu Intercer din perioada 2003. Beni a ajutat pentru mai mulți ani cu coordonarea canalului de chat #intercer, ne-a trimis știri și articole. Beni colaborează și la alte website-uri creștine, fie prin postarea de materiale, fie prin coordonarea unor echipe de voluntari. În prezent, Beni se ocupă de administrarea noului site de social media ClubTin.ro .
  Claudiu Spiridon (București). Claudiu colaborează cu Intercer începând din 2008 prin website-ul ProgrameTineret.ro, unde a adunat o bogată colecție de programe muzicale pentru tineret, poezii, muzică și radio creștin și altele. Intercer promovează aceste materiale la Știrile Intercer și în newsletter-ul pentru tineret. Colaborăm, de asemenea, prin promovarea unor concerte și evenimente muzicale, la care echipa sa realizează transmisia în direct. Claudiu lucrează în domeniul cartografiei și are in plan proiecte web legate de hărți dinamice. Claudiu s-a căsătorit în August 2010 cu Luiza (fosta Tufiși).
  Gabriel Iarca (București) colaborează cu Intercer din 2008. Gabriel a inițiat revista pentru tineret „Re:spiro”, care apare în formă tiparită și pe web. Avem o frumoasă colaborare cu articolele și materialele de la Revista Respiro, acestea fiind promovate la Intercer pe website și prin buletinele de tineret Intercer. De asemenea, Gabriel împreună cu echipa sa au inițiat un website de consiliere pentru tineri și organizează ocazional evenimente media. Gabriel este pasionat de lucrarea pentru tineret.
  David Buga este un vechi prieten al Intercer. David era elev în perioada când ne-am cunoscut (prin anul 2000). În perioada 2008-2009 David ne-a ajutat cu administrarea unui server în București pentru găzduirea unui backup al fișierelor de la Intercer Tv pentru utilizatorii din România, pentru a oferi o accesare mai rapidă a predicilor. David este implicat și în alte proiecte de misiune. Foto: împreună cu soția, Daniela.
  Lori Balogh (Sf.Gheorghe). Fratele Lori are ca pasiune scrierea de articole și seriale biblice, cât și postarea de articole pe mai multe portaluri creștine. În ultimul an și jumătate, dânsul a adaugat în mod constant conținut pentru website-urile „Cercetați Scripturile” și „Articole Creștine”, pe care Intercer le promoveaza pe web. Fiecare din aceste doua website-uri au acum câteva mii de articole, precum și o medie lunară de circa 5000 vizitatori unici. Foto: cu soția Mihaela.
  Rose Hartwell (USA) colaborează cu Intercer din 1999 cu materiale în limba engleză și este unul dintre membrii fondatori ai Asociatiei „Internet spre Cer”. Rose pregatește încă de atunci un devoțional zilnic pe care il postează la rosesdevotional.org și îl trimite pe email abonaților. Am avut ocazia să ne întalnim cu familia dânsei în 2007.
  Jercan Dănuț Alexandru (Măneciu Ungureni, Prahova) este pastor în districtul Chiojdu. Fratele Danuț are darul de a compune poezie și fabulă biblică. Colaborăm cu fratele Dănuț încă din 1997, la revistele „Unu” și „Sami” care apăreau la Slobozia. Apoi dânsul ne-a trimis la Intercer o multitudine de poezii, fabule și programe biblice pentru tineret. În 2005 am avut ocazia să susținem apariția primului său volum de poezie intitulat „Scrisori de Dragoste Divină”. În 2010 a aparut un al doilea volum al dânsului cu titlul „Evadare din Lodebar”.
  Darryl Mann (Canada) colaborează ocazional cu Intercer pe partea de programare. Darryl este web developer și video editor. Mergem la aceeași biserică canadiană. Darryl este foarte implicat în programele bisericii locale de aici, precum și în echipa tehnică și cea pentru website. Darryl a „portat” scriptul cu Biblia în limba română pe WordPress. Lucrăm împreună la dezvoltarea altor proiecte pentru Intercer.
  Cristian Iordan este pastor la biserica Campus Hill, din Loma Linda, Statele Unite. Cristian este implicat în lucrarea media și participă cu programe tv deosebite din biserica sa, precum și cu răspunsuri la intrebări biblice adresate de vizitatorii website-ului Intercer.
  Flavius Laurian Duverna (Călmăţui, Teleorman). A debutat pe internet la Intercer după catastrofalul Tsunami din 25 decembrie 2004, cu prima poezie „Jalnicul Tsunami”, în 14 ianuarie 2005. Aceasta este ziua care a marcat începutul colaborării pe tărâm poetic, colaborare care încă continuă.
  Elena S. colaborează prin crearea și postarea de articole de interes din domeniul spiritual și de sănătate.
 

Echipa de traducători pentru Amazing Facts și Net-uri

  Madry Mâșcă (București) este profesoară de limba engleza. Sora Madry colaborează cu Intercer din anul 2004, coordonand echipa de traducători inițiată de Intercer pentru a traduce studii biblice și brosuri de la Amazing Facts. Apreciem perseverenta și munca de calitate prin care sora Madry realizează aceste proiecte.
  Ion Buciuman (București) este pastor și pasionat de poezie. Dânsul a colaborat cu Intercer prin poezii și eseuri. De asemenea, pastorul Buciuman revizuiește materialele traduse de la Amazing Facts. În prezent, pastorul Buciuman prezintă emisiunea „Poezia Speranței” și modereaza o dată pe saptămână emisiunea „Apelul de noapte”, ambele la Speranta Tv.
    Din echipa de traducători pentru materialele de la Amazing Facts mai fac parte: dr.Daniela Borcan, Adina Păltineanu, Alina Alexe, Laura Crintea, Bianca Doroftei, Mihaela Creveniceanu, Adrian Marinescu. Mai multe detalii despre acest proiect gasiți dand click aici.
 
    Traducători pentru studiile biblice de la seminariile prin satelit (Net-uri)
    Mai multe persoane au colaborat la traducerea materialelor ‘Net sau la traduceri pentru știrile Intercer. Dintre aceștia amintim: Delia Chirvăsușă, Mihail Baciu, Evelyn Mangiru, Bianca Visan, Adrian Marinescu, Andrei Tabacu, Valentin Rusu, Istvan Bogdan, Alexandru Samoilescu, Dragoș Ciobanu, Alin Pascu, Liviu și Valeriu Burciu, Ion Bonea, Ovidiu Roman, Ovidiu Moroșan, Dorin Simionescu, Nicu și Maria Goga, Stella și Mike S. Stănescu, Natalia Bancea, Lucian și Geanina Floricel, Liliana Sucitu, Adina Păltineanu, George Hristu, Banu Iulia, Horațiu Indreiu, Samuel Indreiu și alții.
 

Prieteni, sponsori, parteneri și suporteri

  Daniel Pițurlea (București) – este un foarte bun prieten al Intercer, descoperind paginile noastre web din 1998, la intâlnirile SCOAR. De-a lungul anilor am ținut legătura, dânsul fiind alaturi de noi în momente importante din viața și activitatea noastră. Pe lângă profesionalismul managerial, Daniel are ca pasiune încurajarea diverselor activități sociale și spirituale, precum și organizarea de evenimente cu semnificație.
  Petre Udrea (USA) este primul nostru colaborator din diaspora. Dânsul a descoperit Intercer încă din Ianuarie 1998, căutând pe internet website-uri adventiste românești, Intercer fiind singurul la acel moment. A urmat o colaborare de durată, prin sfaturi și susținere pentru Intercer. Am avut ocazia să ne întâlnim în România în anul 2000.
  Ovidiu Roman (Australia) este un bun prieten al Intercer, care ne-a susținut și ne susține activitatea. Am început să colaborăm din 1999. Ovidiu a colaborat cu traduceri de materiale biblice. Ovidiu este interesat de promovarea valorilor creștine pe internet și este totodată implicat în activități misionare, ocupându-se de filiala „Pilgrim Society” din Australia.
  Titi Dan (Australia) – este un vechi prieten și susținător al Intercer. Cu toții cunoaștem și ne bucurăm de produsele sănătoase marca Sano-Vita. Fratele Titi este fondatorul companiei Sano-Vita, Rm.Vâlcea. După mutarea în Australia dânsul a înființat acolo firma “Dantex Australian”, care lucrează și cu Sano-Vita, printre alte firme din Europa. Fratele Titi are pe inimă susținerea diverselor proiecte sociale și spirituale. În România am avut ocazia sa distribui produsele Sano-Vita la Slobozia în perioada 1999-2000. Atunci am cunoscut și pe frații Cornel Soare (Directorul Sano-Vita) și Nelu Dan (Director Tehnic). Sano-Vita este unul dintre sponsorii principali ai Intercer.
  Liviu Ilie (Slobozia) este un bun prieten din orașul meu natal. Prin intermediul firmei sale Data Systems SRL, la Slobozia a fost realizat în toamna anului 1997 „Centrul de Informații pentru cetățeni” (cicnet.ro). În Noiembrie 1997 primul nostru website a început găzduirea la cicnet.ro. Ulterior, primul server Intercer a fost conectat la internet tot prin firma Data Systems, in Dec.1999. Dl. Liviu ne-a ajutat prin consultanță și servicii de internet de calitate. Am tinut legătura în timp, colaborând în diferite proiecte web.
  Adrian Ghitta (Atlanta) – colaborează cu Intercer din 2002. Adrian a fondat organizația non-profit „Hope Messengers” International, Inc., care susține proiecte în domeniile educației și asistenței sociale. „Hope Messengers” promovează și activitatea Intercer. Donatorii din Statele Unite pot trimite donații cu scutire de taxe atât pentru activitățile „Hope Messengers”, cât și pentru Intercer. Pe lângă acestă colaborare, am realizat împreună cu Adrian mai multe proiecte web.
  Petrica Mihăilescu (Slobozia, Ialomita) este tatăl meu. Tata s-a ocupat de ridicarea corespondenței Intercer pentru câțiva ani, pe timpul când aveam deschisă o casuță la oficiul postal. Ocazional tata încă se ocupă de diferite activități locale, procurare de obiecte pentru birou etc. Părinții mei sunt ortodocși. În 2009 am avut privilegiul să merg împreună cu tata la Centrul de Sănătate Herghelia.
  Mike S. Stănescu (Atlanta, USA) este printre primii nostri susținători. Împreună cu soția Stella a participat la traducerea studiilor Net’99. Dânsul ne-a ajutat să cumparăm primele modemuri, care au folosit la conectarea server-ului Intercer la internet în 1999. De asemenea, prin intermediul dânsului am colaborat în primii ani cu Biserica Adventistă română din Atlanta, realizând atunci primul website al acestei comunități.
  Curt și Ellie Shearer (USA) este o familie de prieteni cu care ținem legătura de mulți ani, având și privilegiul de a ne vizita periodic. Curt susține Intercer încă din 1999, când am avut ocazia să ne întâlnim la întâlnirile SCOAR. Curt și Ellie au pe inima lucrarea lui Dumnezeu și au fost mereu gata să ajute Intercer oridecâteori a fost nevoie.
  John Raceală (USA) este un bun prieten al familiei noastre și al Intercer. Fiind originar din Slobozia, am avut ocazia să-l întâlnim pe fratele Ionică încă din România, când venea în vizită. Am colaborat începând de atunci cu materiale de la dânsul pentru revistele „Unu” și „Sami”. Am realizat împreună diferite proiecte web, cel mai amplu fiind site-ul de „Articole Creștine”. Fiind prezbiter al comunității românești din Addison pentru mai mulți ani, am primit de la dânsul materiale biblice și știri din activitatea bisericii locale. Colaborăm cu fratele Ionică și biserica din Addison și legat de programele video din comunitate, care acum sunt afisate automat și la Intercer. Fratele Ionică are pe inimă împărtașirea Cuvântului lui Dumnezeu cu cât mai mulți, fie prin reviste tipărite, web sau materiale media.
  Gabriel Bardan (Chicago) este pastor la două biserici americane. În primăvara lui 1997, în calitate de Coordonator Amicus pentru Uniunea Română, Gabriel a organizat la București, în biroul fratelui Buciuman (Director de Tineret la Uniunea Română, în acel moment) prima întâlnire națională a inginerilor adventiști specializați în calculatoare. Au participat Vali Bota (Brașov), Stefan Ianța (Sibiu), Valentin Nădășan (Tg. Mureș), Octavian Lupu și Cătălin Stratulat (ambii din București). Scopul acestei prime întâlniri a fost să exploreze idei de evangelizare prin internet (in contextul creșterii exponențiale pe care avea sa îl aibă internetul), să creeze o pagină de internet pentru biserica Adventistă din România, cu resurse variate și accesibile noii generații, și să exploreze resursele umane existente în Biserica Adventistă din România pentru a crea o echipă de specialiști care să coordoneze această lucrare în viitor. Ulterior, aflând de activitatea Intercer Gabriel ne-a încurajat și ne-a ajutat, împreună cu prietenii săi din Chicago, să cumpărăm primul server Intercer, inaugurat in Decembrie 1999. Cătălin Stratulat ne-a ajutat la alegerea server-ului, având la acel moment cel mai bun procesor existent.
  Cornel și Carmen Rusu (New Jersey). Cornel Rusu a fost primul meu pastor la Slobozia în perioada 1991-1993. Familia Rusu a avut o influenta deosebită în formarea mea spirituală, prin prietenia lor și prin modul deschis de a răspunde la intrebările mele din Biblie. De-a lungul anilor am pastrat legătura și am realizat diferite proiecte web împreună.
  Cornelius și Tabita Greising (Germania) sunt o familie de prieteni cu care colaborăm din 2007. Inițial am colaborat legat de website-ul fratelui Greising, apoi printr-o serie de articole biblice publicate la Intercer. Fratele Greising are editate mai multe volume de poezie, precum și câteva cărți teologice. De asemenea, împreună cu Mircea Diaconescu a editat în perioada 1988-2007 periodicul anual Caietul IARD – „Adu-ți aminte!”.
  Paul Csavdari (Suedia). Paul și Mirela Csavdari au fost primii nostri sponsori la Intercer, ajutându-ne cu plata abonamentului de Internet în primele luni ale anului 1998. În acea perioada când puțini vedeau importanța internetului pentru biserică, familia Csavdari a dat dovada de viziune și acțiune. Dânșii au editat pentru mai mulți ani Revista „Experiențe pe calea ingustă”, alături de alte cărți și materiale media apărute la editura „Pioneer” din Tg.Mureș.
  Erminia Cotaru (Sydney, Australia) ne-a contactat în 2009, pornind de la articolul meu despre refacerea la Herghelia. Erminia s-a interesat de modul în care se desfășoară activitatea Intercer și cum s-ar putea îmbunătăți eficiența acesteia, ajutându-ne atat cu sfaturi potrivite cât și cu încurăjări, fiind unul dintre suporterii Intercer.
  Luminița Neagu (București). Sora Luminita și-a propus din 2008 să susțină în mod regulat activitatea Intercer. Îi mulțumim sorei Luminița pentru incurajările trimise în perioada când familia noastră a trecut prin probleme de sănătate, precum și pentru ajutorul dat acestei lucrări.
  Marius Stănescu (Chicago). Colaborăm cu Marius din anul 2004 când a început sa se ocupe de transmisiile de la Radio Vocea Speranței Chicago. Marius a început în 2007 emisiunea „Oameni și Perspective”, transmisă prin satelit în US și Canada, precum și pe internet. Ulterior am preluat aceste programe și la Intercer Tv. Am colaborat pe parcurs și cu prietenii lui Marius de la formația „Enthousiasmos”. În 2007 ne-am intalnit prima dată la un interviu pentru RVS Chicago, apoi în 2008 in România pentru emisiunea „Oameni și Perspective”. Colaborăm la Intercer cu știri și promovare reciprocă. Marius este un profesionist media, aducând împreună cu echipa sa de la Majesty Group un suflu proaspăt de dialog asupra subiectelor creștinismului contemporan.
  Gabriel și MargiAnne Isaia (Loma Linda). Gabriel colaborează cu Intercer încă din anul 2000, când ne-a trimis software-ul Corel pentru a lucra la revistele de copii și tineret. Apoi Gabriel ne-a trimis mai multe seturi de studii biblice pe care le-am publicat la Intercer. Din 2008, împreună cu MargiAnne, cei doi realizează doua website-uri cu materiale de sănătate („Enthusiastic Life”), respectiv pentru ajutarea victimelor abuzului sexual („Reînvie Speranta”). Familia Isaia colaborează la Intercer cu știri și informații de sănătate.
  Gily Ionescu ( USA). Am colaborat în perioada 1999-2001 cu dr.Gily Ionescu, care a pregătit informații medicale pe diferite teme sub forma unui buletin medical denumit “Info Med”. Ulterior am ținut legătura legat de domeniul sănătății și sperăm să realizăm și alte proiecte împreună. Gily este unul dintre suporterii Intercer.
  Nicu și Valentina Dan (Herghelia) – medic, respectiv Educator pentru Sănătate (MPH, Loma Linda University), doi oameni deosebiți chemați la o lucrare specială, prin înființarea primului sanatoriu adventist din România (Centrul de Sănătate și Medicină Preventivă, Herghelia). Ne cunoaștem încă din perioada SCOAR-ului, 1998-1999. Colaborăm legat de revista „Viață+Sănătate”, de website-ul și materialele media promovate de Herghelia. Mai mult de 10,000 de pacienți au trecut prin Centrul de Sănătate Herghelia, beneficiind de grija desoebită pentru sănătate a echipei de la Herghelia. M-am bucurat să fiu printre aceștia în două ocazii.
  Delia si Ștefan Ianţa (Canada). Am colaborat cu Delia și Stefan prin diferite articole și materiale web. Delia si Ștefan au realizat website-ul cartiaudio.com, unde au pus la dispozitie Biblia audio, cât și alte cărți spirituale și povestiri pentru copii înregistrate de către ei. Am avut ocazia să-l întâlnesc pe Ștefan în 2003. Am ținut legătura de-a lungul anilor, încurajându-ne reciproc și împărtășind experiențe.
  Iasmin Balaj (Canada). Ne-am cunoscut cu ocazia unor seminarii biblice în 2006. Ulterior Iasmin a primit botezul și a început o lucrare de slujire în diverse forme: programare, predicare, misiune. De la sfarșitul lui 2009 Iasmin este în România lucrând la Școala Misionară Medicală de la Herghelia. Colaborăm cu Iasmin în diverse proiecte web. Iasmin este unul dintre membrii și suporterii Intercer Canada.
  Dr.Georg Hedwig (Germania) este un prieten al familiei noastre și suporter al Intercer. Ne-am întâlnit la București în 2001. Apoi am colaborat prin știri și articole de interes pentru buletinele Intercer. Fratele Hedwig și familia dânsului au avut întotdeauna pe inima lucrarea din România. În prezent se află în plină desfășurare un proiect de construcție a azilului de batrani „Casa Seniorilor” la Leordeni (lângă Pitesti).
  Lorin Negoșanu (Timișoara). Ne-am întâlnit prima dată la Darmstadt în 2001. În dorința de a promova web-ul adventist românesc, Lorin mi-a propus să lucrez full-time pentru dezvoltarea Intercer. Am acceptat aceasta, Lorin fiind sponsorul meu în perioada Aprilie – August 2001, înainte ca să emigram în Canada. A fost o perioadă foarte eficientă în care s-au realizat multe proiecte web. Ulterior am colaborat cu Lorin legat de website-ul grupului Akord. În prezent Lorin și soția lui Alina se ocupa de Akord Media (în cadrul căruia funcționează corul de copii Akord Junior, mai multe grupuri corale mixte, un cvartet feminin, un grup bărbătesc, și în curand un cor de cameră) și lucreaza în echipa „Light Channel”, pregătind o nouă grilă de programe pentru toamna lui 2010.
  Eugen Mîndăianu (Câmpina). L-am cunoscut pe Eugen în perioada întalnirilor SCOAR din 1999. Am colaborat cu știri și articole legate de aparițiile editoriale de la Editura Zappy’s. Eugen și familia lui au reconstruit clădirea editurii și tipografiei Zappy’s dupa ce un foc a distrus-o în 1999. Am avut ocazia să ne întalnim în anul 2000 la Câmpina și la București.
  Sebastian Țîrțîrău este pastor și misionar, fondator al „Societății Pilgrim”. Cand spui „misiune în locuri îndepărtate” primul nume care vine în minte este cel al lui Sebastian! Deși încă nu ne-am întâlnit în persoană, țin legătura cu Sebastian. Lucrările noastre misionare, deși diferite, se aseamănă cumva în tipul de obstacole întâlnite și în perseverența de a continua. Sebastian este un om dedicat misiunii în colțuri îndepartate ale pământului. Prin intermediul său și al lucrării Societății Pilgrim mulți voluntari au participat la activitățile sociale din Africa, Vanuatu, Congo, Polul Nord și altele. Mii de oameni fără posibilități au fost ajutați cu nevoile lor de bază și au fost îndrumați și către lucrurile spirituale.
  Nemecsek Gyorke (Bistrița) este unul dintre prietenii și susținătorii Intercer. În perioada adolescenței își propusese să devină fotbalist, actor, leader sau director de școală – pentru a face lucrurile „să meargă mai bine”. Nemecsek este absolvent al Facultății de Matematică și Informatică (2000). Îi plac emisiunile de la Intercer Tv, precum și cărțile religioase de la Editura „Viață și Sănătate” și cărțile cheie (autocunoaștere/autoeducație) de la Editura „Curtea Veche”. Nemecsek este pasionat de misiune și de analiza informațiilor.
  „Romanian Heralds” (Toronto) sunt alături de lucrarea de la Intercer, atât prin încurajări, cât și prin susținere financiară. Din partea „Romanian Heralds” am comunicat cu pastorul Daniel Cucuteanu, cu Magdiel Gheorghita (prezbiter) și Marinela Achim (trezorier). Colaborăm cu „Romanian Heralds” de mai mulți ani pe web (www.RomanianHeralds.org) și prin materialele media transmise la Intercer Tv.
  Darryl Hosford (USA) colaborează și susține Intercer prin folosirea tehnologiilor moderne software. Am lucrat cu compania lui Darryl pentru opt ani de zile și colaborăm încă, promovând sistemul „Simpleupdates” care stă la baza website-urilor de biserici și școli adventiste din USA și Canada. Prin colaborarea cu Darryl am realizat multe website-uri pe tehnologia Simpleupdates, care include și o interfață în limba română. Simpleupdates este una dintre companiile cele mai importante de internet adventiste din America. Am fost binecuvântat să întâlnesc familia lui Darryl și echipa sa de câteva ori. Darryl este un vizionar, el iși pune energia și timpul sau în promovarea credinței lui Dumnezeu în lucrurile practice, asa cum este tehnologia de astăzi.
 
  Sponsori: Concelex, Sano-Vita, ASI România, Peru Natural, Servicii Funerare Mureș, IT Galaxy.Parteneri: Centrul de Sănătate Herghelia, Școala de Sabat Audio Madrid, Casa „Bebe Dream”, Avantgarden Brașov, Piano Service București, Matco SRL, Editura „Advent”, Editura „Clever Books”, Editura „Anca Print”, Maranatha România, „Enthusiastic Life”, „Reînvie Speranța”, „Sănătate Plus”, Asociația „V-Pătrat”, Roloplast, „Mesagerul Speranței”, Corul de copii „Flori și Stele”, Asociația „Youth & Family”, „Casa Galbenă”, Restaurantul Rebeca Constanța, Asociația „Adalia”, Magna Carta, „Christliche Ressourcen”, „Vino și Vezi!”, SimpleUpdates.

Mulțumim tuturor suporterilor Intercer pentru ajutorul dat acestei lucrări prin donații sau sponsorizări. Fiecare contribuție a ajutat la ducerea mai departe a acestei misiuni.

Redirecționare 1% / 2%: Mulțumiri tuturor persoanelor din România care au redirecționat 1%, respectiv 2% din impozitul pe profit către Asociatia „Internet spre cer” începând cu 2005!

Susținere de la bisericile adventiste româneşti: Viena, Atlanta, Chicago și Chicago Addison, „Romanian Heralds” Toronto, North Georgia, Londra, New York, Loma Linda, Tel-Aviv (Israel), Montreal, Reading Pennsylvania, Miami, Melbourne (Australia), Paris – comunitățile Vincennes, Pantemont și Vincent Auriol, Madrid Eben-Ezer, Castellon Lepanto și „Speranta”, Barcelona, București „Tei”, București „Crinul”, București „Bellu”, Bajura, Timișoara 3, Săcălaz, Brasov „Cantacuzino”, „Speranta” Târgoviște, Făgăraș, Pitesti și alte biserici care au transmis programe la Intercer Tv.

Parteneriate și colaborări web: „Revista Respiro”, „Programe Tineret”, „Curierul Adventist”, „Semnele Timpului”, „Speranța” Tv, Radio „Vocea Speranței”, Editura „Viață și Sănătate”, Școala Misionară Medicală Herghelia, Societatea Pilgrim, AdvenTube, Fundația „Alinare”, ADRA, CARD, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, „Enthousiasmos”, TAGNet, Uniunea Română și Conferințele sale, alte biserici din România și diaspora – puteți citi lista acestora pe pagina cu website-uri realizate sau găzduite de Intercer. Mai multe dintre aceste biserici participă la Intercer Tv.

Colaborări web sau Tv individuale: Adrian Golea, Lori și Albert Gheorghiță, George Nicolae, Sandu Bizău, Sebastian Stan, Dinu Daniel, Pîrlea Silviu, Iacob Coman, Preda Ilie, Ovidiu Iovănel, Alex Imbir.

 

Echipa și colaboratorii din anii trecuți

  Cristea George (Slobozia). George este primul nostru colaborator din Slobozia începând cu producerea revistelor „Sami” și „Unu” în 1996, continuând apoi cu materiale pentru Intercer. Am împărtășit împreună planuri și viziuni despre această lucrare.
  Cristian Mihalcea (Slobozia). Cristian s-a alăturat lui George Cristea în mica noastră echipă pentru producerea materialelor de copii și tineret și apoi în pregătirea unor materiale web pentru Intercer. Am discutat și aplicat împreună idei de lucru.
  Lorand Szekely (Timișoara) a colaborat pentru programarea de la Intercer între 2004-2006. Lorand a realizat prima varianta a Intercer Tv, program care a funcționat cu îmbunătățiri între 2004-2009.
  Roxana Szekely (Timișoara), este soția lui Lorand. Ina ne-a ajutat cu distribuirea CD-urilor Intercer, dând dovadă de o organizare deosebită și pregătind cu minuțiozitate și rapiditate pachetele solicitate. În 2006, când Intercer a aniversat primul milion de vizite, biserica din Viena a marcat acest eveniment care a coincis cu nașterea fetiței lor, Sarah. Ina este pasionată de fotografie și concursuri pentru cei mici.
  Lorin Jalba (Slobozia). Am colaborat cu Lorin în multe proiecte locale ale bisericii din Slobozia încă din anii ’90. Lorin a creat logo-ul Intercer, cu elementele simbolizând cerul (albastrul) și pământul (negru) în 2002. Lorin a realizat împreună cu prietenii săi din Iași genericul pentru Radio Intercer în 2003. Pe parcurs Lori ne-a dat multe idei pentru îmbunătățirea aspectului și conținutului website-ului.
  Ervin Farkaș (Atlanta) a colaborat cu Intercer prin editarea și postarea de știri și articole. În anii trecuți Ervin a moderat un forum cu informații media (radio, streaming etc.) Ervin a creat website-ul în limba maghiară „Advent Forras”, pe care l-a oferit ulterior pentru a fi transformat în website-ul Intercer în limba maghiară (hu.intercer.org).
  George Nicolae (București) a realizat primul widget pentru știrile Intercer în 2002 (pentru preluarea știrilor Intercer pe alte website-uri) și ne-a ajutat la organizarea cursurilor PHP din 2003. De asemenea, de-a lungul anilor am păstrat o frumoasă colaborare web.
  Florin Lăiu (București) este profesor de teologie biblică la Institutul Teologic Adventist Cernica-Bucureşti. Am colaborat cu dânsul prin postarea „Comentariilor la Daniel și Apocalipsa” (apocalipsa.ro) și prin răspunsuri la întrebările vizitatorilor website-ului. De asemenea, am avut diverse colaborări web. Florin Lăiu a activat ca membru al primei echipe de traducători şi ca membru al comisiei de revizuire a traducerii Noului Testament (TSB), în cadrul Societăţii Biblice Interconfesionale din România. Este membru al societăţilor teologice adventiste (Adventist Theological Society şi Adventist Society for Religious Studies).
  Cristian Modan (București). Când spui „tineret adventist” este imposibil să nu te gândești la Cristian Modan! Fiind pasionat de lucrarea pentru tineri și copii, Cristian a inițiat mai multe programe și proiecte cum ar fi – Companioni, TinSerV, Antifumat, Impact și a dezvoltat programele de Exploratori, Licurici și AMiCUS începând cu anul 1995. De-a lungul anilor Cristian a lucrat ca responsabil de tineret la Conferința Muntenia și la Uniunea Română, precum și ca asistent al președintelui Diviziunii Euro-Africa. În prezent este director de Comunicare la Conferința Muntenia. De Cristian mă leagă o prietenie veche, de pe timpul când iși desfășura practica pastorală la Slobozia (1991). Cristian a colaborat cu Intercer prin știri, evenimente și activități web pentru tineret. Îmi amintesc cu plăcere de Festivalul de tineret „Amara 98”, unde am fost invitat să prezint prima dată proiectul Intercer într-o întâlnire a tinerilor. Colaborăm in continuare cu idei pentru îmbunătățirea activităților de comunicare în Biserica Adventistă.
  Christian Sălcianu (Rm. Vâlcea) a colaborat cu Intercer din 2002, prin știrile și informațiile privitoare la aparițiile editoriale sau evenimentele organizate de Pro Logos (revistă creștină), 7Media (studio audio-video) sau Advent (casă de editură). În prezent Christian este brand manager la Semnele timpului, revistă și site.
  Daniel Crângașu (București) a realizat prima varianta a site-ului AdServ.ro și a site-ului Fundației Alinare în 2001. Adserv a fost ulterior modificat de Lorand Szekely în 2004, iar din 2009 a fost trecut pe o platformă WordPress. Foto: împreună cu soția, Adria.
  Liviu Rădulea (București) a colaborat în perioada 2002-2003 ajutând la punerea pe internet a fișierelor de la Galileanul în lb.engleza, la punerea pe internet a fișierelor de la Radio Vocea Speranței București, și a organizat participarea Intercer la Congresul Tineretului Adventist din 2003. De asemenea, Liviu a pregătit cd-uri cu materiale biblice pentru cei interesați.
  Luminița Petcut (Franța) ne-a ajutat cu adăugarea și editarea de știri în 2003.
  Emanuel Achim (Canada, originar din București) ne-a ajutat cu pregătirile pentru Congresul de tineret 2003, și apoi cu materiale legate de radio Intercer și Intercer Tv.
  Cristian Turc (Montreal) a colaborat în 2003 și 2004 legat de materialele pentru Radio Intercer. În Februarie 2004 Cristian a pregătit primul website al grupei adventiste românești din Montreal, grupă devenită ulterior biserică.
  Adrian Bocăneanu a fost președintele Uniunii Române Adventiste în perioada 1995-2005. Dânsul a participat activ la buletinele Intercer încă din 1998, prin mesajele săptămânale pregătite sub titlul „Buletinul Președintelui”. Aceste buletine au fost ulterior publicate și in „Info AZS”, newsletter-ul Uniunii Române. Am colaborat fructuos cu dânsul încă din primii ani de activitate ai Intercer, fratele Bocăneanu fiind receptiv la folosirea mijloacelor moderne în transmiterea Evangheliei. Fratele Bocăneanu are ca pasiune dezvoltarea mediei adventiste. Dânsul a tradus multe dintre programele ‘Net și a fost directorul „Speranței TV” în perioada în care a început emisia (30 Aprilie 2007).
  Alexandra Mihăilescu – fata mea – m-a ajutat cu traducerea de materiale din limba engleza și postarea lor la știrile Intercer. Incă de mică Alexandrei i-a placut să lucreze la computer, învățând literele la vârsta de 3 ani, de la tastatura primului meu computer (un „386”, cu care ulterior am început activitatea de la Intercer)!
  Liviu Burciu colaborează cu Intercer din anul 2000, de când biserica din Loma Linda a început transmisiile predicilor pe internet. Ulterior am colaborat cu Liviu în pregătirile pentru Intercer Tv și preluarea automată a predicilor de la Loma Linda la Intercer Tv, la seminariile „Galileanul” și „Vremea Împăcării” pe internet. Liviu ne-a ajutat cu sfaturi tehnice oridecâteori a fost nevoie. Puteți citi aici un articol dedicat colaborării cu biserica din Loma Linda.
  Valeriu Burciu colaborează la Intercer cu studii biblice pe care le traduce din limba engleză. Dânsul a pregătit de-a lungul anilor multe serii de studii, care sunt binecunoscute la Intercer (studiile de L.Tucker, W. Fagal și altele). Fratele Burciu este cunoscut și pentru activitatea sa de compoziție muzicală.
  Valentin Rusu (Miami) este pastor la comunitatea română din Miami (Florida). Valentin a fost pastorul meu în perioada 2003-2006 la Slobozia. Am apreciat grija pe care Valentin o acorda membrilor bisericii, prin vizite, sfaturi și consiliere. Valentin a colaborat la Intercer prin răspunsuri la întrebările biblice adresate de vizitatorii website-ului. Ne bucurăm să primim periodic la Intercer Tv predicile sale actuale.
  Cristina Eftenaru (Canada, originară din Galați) a colaborat cu Intercer în perioada 2000-2005, pregătind și editând materiale pentru buletinele Intercer biblice și de sănătate, și pentru cele de tineret. Cristina și familia ei fac parte din Mișcarea Evanghelică „Oastea Domnului”.
  Edmond Constantinescu este pastor la biserica română din Chicago. În anul 1998 pastorul Constantinescu a descoperit Biblia online de la Intercer și o folosea în studiul personal. Am organizat împreună cu dânsul și Andy (fiul său) mai multe seminarii online pe chat în perioada Net’98. În 2007 am avut ocazia să reîntâlnesc familia Constantinescu la biserica din Chicago, participând împreună la un program de Sabat dupa-amiază.
  Andy Constantinescu (Chicago) este pasionat de web și tehnologie. Am colaborat cu Andy în anii 1999-2002 legat de canalul de chat #azs de pe rețeaua Undernet. Acest canal a fost primul canal adventist românesc de chat, urmat apoi de canalul #intercer.
  Otto Marton (Ohio) – am colaborat cu Otto în perioada 2002-2004 legat de website-ul bisericii din Atlanta și de distribuirea cd-urilor cu resurse „Intercer” în US. Otto ne-a ajutat și cu alte operații necesare funcționării site-ului Intercer, găzduit în acel timp la Tagnet.
  Eugen Burtesch (Germania). Am avut ocazia să-l întalnesc pe Eugen și soția lui Maru cu aceeași ocazie (Darmstadt, 2001). Eugen și Maru ne-au trimis pe parcurs materiale biblice, știri și programe video de la comunitatea romanească din Darmstadt. Am fost binecuvântat să întâlnesc prieteni deosebiți și ospitalieri, ca Eugen și Maru, precum și Florin și Donca Amarandei.
  Florin Amarandei (Germania) a colaborat cu materiale, ilustrații biblice si fișiere Power Point pentru buletinele Intercer în perioada 2001-2004. Am avut ocazia să-l întâlnesc pe Florin în România, cât și acasa la el în Darmstadt, alături de soția lui Donca (la întâlnirea webmasterilor din 2001).
  Mihai Ghiban este unul dintre primii colaboratori Intercer, fiind pasionat de internet și de facilități tehnice, a încercat să ofere programe de radio religioase și predici online.
  Mariana Petre (Slobozia) a tradus știrile ANN (Adventist News Network) săptămânal în perioada 1998-1999, fiind printre primii colaboratori Intercer.
  Silviu Ștefureac (Tg.Mureș) a colaborat cu Intercer prin inregistrarea și postarea multor programe audio-video la Intercer Tv. Silviu a investit mult timp și resurse proprii pentru a face aceste materiale audio-video disponibile pentru cât mai mulți. Silviu este preocupat de tehnologia media și de folosirea acesteia pentru slava lui Dumnezeu.
  Dorel Maxim (Timișoara) a participat la Știrile Intercer în perioada 2002-2004 cu știri din presă, comentarii și experiente. De asemenea, dânsul ne-a trimis o colectie de fișiere Power Point cu ilustrații.
  Arh.Gheorghe Petrescu (Washington, D.C.) a colaborat cu Intercer între 2003-2009 prin eseul săptămânal „Cronica ideilor” publicat la știrile Intercer și apoi pe blogul Intercer de poezii și editoriale. Fratele Petrescu este arhitect și a realizat în perioada comunistă câteva dintre clădirile bisericilor adventiste din România, Matca find una dintre acestea. Fratele Petrescu se ocupă, de asemenea, de organizarea unor evenimente cultural-muzicale prin „World Youth Foundation”. În 2008 fratele Petrescu s-a ocupat de organizarea „Mission 2008”, eveniment legat de înființarea Bisericii Adventiste româno-americane din Reading, Pennsylvania. În 2010 fratele Petrescu a făcut parte din comisia de organizare GC 2010 pentru standul românesc al diasporei, ocupându-se de proiectarea acestuia. În prezent arh.Gheorghe Petrescu își pregătește doctoratul în Civil Engineering, a doua sa specialitate profesională, la Catholic University din Washington, DC. Foto: împreună cu soția, Stănuța.
  Viorel Dan (Castellon, Spania). Colaborăm cu pastorul Viorel Dan încă din perioada întâlnirilor SCOAR în 1998. Atunci am realizat website-ul „S.O.S” Tg.Mureș, un serviciu voluntar unde persoanele în nevoie puteau suna pentru sfat sau informații. Apoi am colaborat prin știrile din viața bisericii și serialele spirituale pe care dânsul ni le-a trimis. În perioada 2004-2007 fratele Viorel s-a ocupat împreună cu o echipa de tineri din Castellon de Radio „Vocea Sperantei” în această localitate. Am colaborat cu fiul dânsului Roland pentru realizarea website-ului pentru acest post de radio. În prezent primim la Intercer Tv prezentari video de la comunitatile actuale pastorite de fratele Viorel – biserica Lepanto și „Speranța” Castellon.
  Roland Paraschiv (Constanta). Am colaborat cu fratele Roland în perioada 2001-2009. În calitate de Director de Comunicare la Conferința Muntenia și Director al Radioului “Vocea Speranței” Constanța (ambele poziții deținute între anii 1998–2009), dânsul a oferit știri despre activități și evenimente din viața bisericii, alături de alte forme de comunicare. Colaborarea dintre Departamentul de comunicare al Conferinței Muntenia și Intercer a făcut posibilă promovarea, în format electronic, pentru prima oară în limba română, a DECLARAȚIILOR OFICIALE ALE BISERICII ADVENTISTE. O echipa de lucru coordonată de Roland Paraschiv a tradus din limba engleză declarațiile oficiale și le-a atasat pe cele specific românești. În felul acesta, atât credincioșii adventiști, cât și mass media, au putut afla despre preocupările Bisericii Adventiste. Aceste declarații oficiale au stat la temelia formării dosarului adventist de presă în anii ce au urmat. Multitudinea de evenimente coordonate de Departamentul de comunicare de la Conferința Muntenia a putut crea o punte de legătura între românii din interiorul granițelor și cei din afara țării. Vizibilitatea acestor evenimente, prin interconectarea cu Intercer, devenea imediat internatională. Totodată am lucrat împreună pentru a realiza website-ul Conferinței Muntenia.
  Marian Aramă (Bucuresti). Marian a colaborat cu Intercer începând din 2003 prin trimiterea de știri pentru buletinul Intercer. Am avut ocazia să ne întâlnim în 2007 la Biserica Adventistă română din New York. Marian s-a căsătorit recent cu Daniela Robu.
  Gabriela Anca Baciu Vincent (USA) – a colaborat cu Intercer în perioada 2003-2005 cu articole din domeniul muzical. De asemenea, am colaborat pentru website-ul grupului muzical „Pro Musica” din Iasi și cel personal. Este căsătorită din Ianuarie 2004 cu Shayne Vincent, absolvent al Universității Andrews.
  Loredana Dumitrașcu (București). Loredana este medic stomatolog și specialist în comunicare și relatii publice. Lucrează în prezent la Facultatea de Medicină Dentară „Carol Davila”din București ca asistent universitar și la Speranța TV/ radio Vocea Speranței ca responsabil de marketing și redactor, realizând emisiuni în domeniul sănătății. Am colaborat cu Loredana la diverse proiecte web, apoi din 2009 prin intărirea colaborării între Speranța TV și Intercer. Loredana are un blog personal și un website dedicat problemelor stomatologice (periutadedinti.ro)
  Eugen Mihai (Deva). Eugen se numără printre primii web developeri cu care am colaborat la Intercer. Eugen a creat site-ul Bisericii Adventiste din Deva în anul 2000, site găzduit de Intercer pana în 2004, când website-ul și-a continuat dezvoltarea pe o noua platformă și o nouă adresa (adventistdeva.org). Eugen a colaborat cu știri locale și cu predici video de la Deva transmise la Intercer Tv. În 2008 am avut ocazia să ne reîntâlnim la seminarul de internet organizat de Intercer la Timișoara, Eugen prezentând website-ul bisericii din Deva. Eugen are propria companie web (Codelines.ro) și dezvoltă website-uri și aplicații web.
  Vasile Mălinas (Cluj). Fratele Vasile a colaborat cu Intercer în perioada 2001-2008 prin trimiterea de știri și articole spirituale pentru buletinul Intercer.
  Nicolae Botez (Galați). A colaborat la Intercer cu poezii în format text și audio. Nicolae a pregătit un website cu poezii audio, la adresa e-frumos.ro .

Colaboratori știri, traduceri și alte activități

Colaboratori știri: Petre Gheorghe, Roland Paraschiv, Adrian Bocăneanu, Ervin Farkaș, Lucian și Geanina Floricel, Petru Iacob, Dan Viorel, Anca Vincent Baciu (materiale muzicale), Benoni Catană (poezii și materiale despre muzică),Cristian Modan, Emil Simionescu, Claudiu Spiridon, Sergiu Popa, Lavinia Gedo, Daniel Seniuc, Mihai Enea, Mitică Manta, Jercan Dănuț, Cătălin Teodorescu, Dorel Maxim, Alexandru Stroescu, dr.Virgiliu Stroescu, Rene Stoica, Maria și Nicu Goga, Viorel Onofrei, Corneliu Martinov, Vasile Mălinaș, Marian Aramă.

Amintim aici alți colaboratorii ai Intercer, mulţumind fiecăruia în parte: familia mea, Cătălin Stratulat, Valentin Bota, Vasile Ţifrea, Elena Turea, Mănase Janet, Loredana Olteanu (poezie și eseuri), Daniel Fanică (traduceri), Elena Stănescu (poezie), Silviu Jarnea (poezie), Carmen Calu, Cezar și Viorica Geantă, Emanuel Nuță (modem pentru Intercer), Virgil Drăghici (tipărire coperți pentru primele cd-uri Intercer), Ionuț Stăvărachi, Sylvia Cazan, Cornel Soare, Aron Moldovan, Adalbert Orban, Petre Danci, Titus Cazan, Titus Năftănăilă, Cornel Dărvășan, Dragoș Penca, Natalia Manea, Ionel Stoica, Cătălina Stoica, Eugen Tanul, Ionel Gemănaru, Cristi Szocol, Sorin Petrof, Pavel Burlacu, Iacob Pop, Iacob Coman, Petre Teofil, Monica și Teofil Brânzan, Loredana Minescu, Pavel Memete, Iosif Suciu, Popescu Constantin, Virgil Peicu, Daniel Ciobanu, Mihai Gavriș, dr. Samuel Minea, Liviu Igescu, Liviu Lăzureanu (coperti cd-uri „Galileanul”), Lucian Marinescu, Zenobia Niculiță, Elena Pridie, Gabi și Lavinia Bertalan, David Iordan, Eduard Goiu, Bogdan Boeru, Gabriel Homorogan, familia Petcariu, Rareș Păltineanu, Sorin Moroșan, Carmen Dima, Madaras Szabolcs, Laurentiu Ciurea, Mihaela Urse, Ștefania Parfenie, Lucian Jarnea, Adrian Gheorghiță, Lorin Bentea, Taloș Florian, Beatrice Marshall, Agota Ugron, Vili Costescu, Dikson și Cristina Dumitrescu, Doru și Mirela Voinea, Brânduşa Pană, Ene Paulini, Gabriel Maurer, Otto Stănoiu, Leon Roman, Sorin Petreaca, Emil Jigău, Cornel Roman, Sorin Goleanu, Samuel Minea, Titi Pîrvan (multiplicarea primului numar din revista „UNU”), Gabriel Golea, Dezideriu Faluvegy, fam. Rădoi Constantin, Ionel Lascu, Florian Dima, Nicu Butoi, Lucian Cristescu, George Uba, Narcis Ardelean, Marius Morar, Erik Csergezan, Eugen Baciu, Cristian Dumitrescu, Lucian Ghioaldă, Florin C. Bodin, Victor și Gabriela Micu, George Buturuga, Carrie Pulsifer, Teodor Huțanu, Leon Roman, fam. Baciu, Valerian Buducea, Iosif Baciu (transcrieri), Doru Mihăescu, Enthousiasmos, Marius Sturz, Florin Balint, Viorel Dascălu, Viorel Onofrei, Karen Glasford, Stan Jensen, Troy McQueen, Andrei Bârsan (grafica la primul CD Intercer), Narcis Mario Ilie, Marcel Pîrcălăbescu, Dan Dobre.

Din 2009 am început o nouă comunicare cu Uniunea Română prin intermediul fraților Nelu Burcea (Director de Comunicare), Aurelian Horja (consultant relații publice) și Răzvan Roșca (Re-media).

Curs gratuit de PHP

Prezentatorii cursului gratuit de PHP organizat de Intercer în perioada 20 Aprilie – 1 Iunie 2003: – George Nicolae, Claudiu Jalbă, Szekely Lorand, Teodor Scăiceanu, Daniel B. Ignat, Adi C., Lucian Mihăilescu. Invitați speciali: Cristi A., Dan Alexandru, Darryl Hosford. Mai multe informații despre acest eveniment gasiți aici.

Echipa din Slobozia

Asociația „Internet spre Cer” a luat ființă la Slobozia în 1998 (cu încheierea actelor necesare în 1999). Mulțumiri membrilor fondatori ai Asociației, precum și celor care s-au alaturat ulterior: Maria Mihăilescu, Nelu și Lenuța Copoiu, Mănase Janet, Nelu și Mariana Raceală, George Cristea, Cristian Mihalcea, Marius și Mioara Dorobanțu, Maria Constantinescu, Iulia Nicolae, Rubinescu Sorin și Fideliu, Lorin Jalbă, Raducu Filipache, Jana Cristea, Alina Mihăilescu, Petre și Maria Olteanu, Georgică Manea, Marian Toma, Tobias Lucian și Daniel și altii. Multumiri membrilor Bisericii Adventiste din Slobozia în general. Aici am crescut spiritual in perioada 1991-2001.

Membri și prieteni ai Intercer Canada

În Canada avem o alta echipa de colaboratori despre care puteti afla mai pe larg vizitand website-ul Intercer Canada la adresa http://www.intercer.ca/ . Multumiri pentru: Valentin și Veronica Stoiu, Cătălin și Roxana Mihalache, Daniel și Mihaela Anton, Ovidiu și Monica Morosan, Daniel Mitrofan și Lili Voiasciuc, Ionel Coman, Ileana Coman, Iasmin Balaj, Francisc Varga, Adrian și Olimpia Munteanu, Nelu și Olivia Nedelea, Emanuel și Diana Achim.

Colaboratori la poeziile și editorialele Intercer

arh.Gheorghe Petrescu, Flavius Laurian Duverna, Neagu Gabriel, Anisoara Enea, Loredana Olteanu, Nicolae Botez, Jercan Dănuț-Alexandru, Ovidiu Cojocea, Elena Miron, Silvia Bebereche, Aviva-Aurelia Evghenie.

Editori Intercer Tv

Mulțumiri editorilor Tv și echipelor media din biserici pentru punerea la dispoziție prin Intercer Tv a predicilor și programelor religioase din bisericile locale. Cu o parte dintre editori colaborăm din anul 2004. Iata lista acestora: Silviu Stefureac, Liviu Burciu, Gaius Maximus, Laurentiu Ciurea, Preda Ilie, Alex Stanciu, Sorin Petrof, Viorel și Henry Covaci, Patricia Tatuță, Cătălin Ciuhat, Bogdan Boeru, Marius Stănescu, Aurel Tănase, Viorel Covaci, Adrian Vlad, Silvian Stănescu, Eugen Mihai, Octavian Lupu, Ovidiu Roman, Ionel Lascu, Petru Iacob, Ciprian Pop, Raul Boantă, Ovidiu Iovănel, Gabriel Chiriță, Magdiel Gheorghiță, Samuel Negoiescu, Szabolcs Madaras, Horea Tămășan, Claudiu Ghinea, Sebastian Radulea, Valentin Muscalu, Ovidiu Dobrovolschi, Gabriel Stamminger, Șercău Dan, Mihai Covaci, Roland Dan, Emanuel Achim, Claudiu Spiridon, Gabriel Radu, Emanuel Serban, John Raceală, Daniel Bălan, Nicu Alexandru, Mihai Morcov, Dragoș Ciobanu, Berbecel Catalin, Cristian Panaitescu, Eduard Bardan, Emanuel Untesu, Nelutu Șteț, Albu Nicolae, Dinu Daniel, Silviu Pirlea, Nicolae Botez, Gabriel Homorogan, Liviu Bompa, Flavius Bragoi, Adrian Memete, Rareș Stănescu, Gaby Necula, Lucian Turcu, Vilcu Ilie, Alex Imbir, Eugenyus, Albert Gheorghiță, Radu Căruntu, Adrian Iancu, Vlad Sucitu, Mihaela Kristof, Teofil Brânzan, Lorin Jalbă, Cristian Iordan, Ionuț Bîzdîga, Dionisie, Beniamin Rolea, Dăduica Christian, Laurențiu Rosca, Adrian Ioana.

Echipa de rugăciune

Mulțumim tuturor celor care s-au rugat si se roagă pentru diferitele cereri pe care le primim la rubrica de rugăciune de la Intercer. Unii dintre cei pentru care ne-am rugat au scris înapoi și au relatat modul în care Dumnezeu a răspuns cererii lor. Aceste cereri sunt trimise oridecâteori este nevoie abonaților la buletinul Intercer de rugăciune.

Echipa canalului de chat #intercer

În perioada 1999-2009 canalul #intercer a fost administrat de o echipă din care au făcut parte (în diferiți ani): Cristea Răzvan, Gheorghiță Beniamin, Răzvan Roșca, Cristian Cotleț, Robert Gavrilută, Alexandru Rădăcina, Mariana Cătinean, Profir Samuel, Eugen (Eugenyus), Cristina Pușkas, Alina Istrate, Robert Marius Marica, Victor Gavriluță. Mai multe informații despre participanții din anii trecuti gasiți aici. Din 2009 Re-Media.ro a creat un server de chat unde se conecteaza atât utilizatorii de la #intercer, cât și cei de la Tin.ro și alte site-uri, realizând în acest fel o unificare a acestor canale de comunicare.

Vizitatorii website-ului Intercer

Multumiri vizitatorilor website-ului nostru, celor care ne urmăresc pe Facebook, Twitter, Hi5 și alte website-uri de social media.