Intercer a implinit 14 ani de activitate

Scurt istoric

In vara anului 2011 Intercer a implinit 14 ani de activitate, incepand cel de-al 15-lea an de lucrare.

In 1996 am aflat adresa website-ului Adventist „It is written” (iiw.org), website pe care am avut ocazia sa-l vizitez prima data in 1997 dupa ce internetul a fost introdus la servici. Apoi am accesat internet-ul la prieteni si ulterior de acasa. La acel timp conexiunea dial-up era destul de scumpa pentru un utilizator individual.

In vara anului 1997 am inceput construirea primului website adventist romanesc la acea data, cel al Bisericii Adventiste din Slobozia. Ideea a pornit de la citirea articolului „Evanghelia prin Internet” de Octavian Lupu. Aceasta activitate s-a dezvoltat apoi prin infiintarea Asociatiei „Internet spre Cer”. Puteti citi mai multe despre istoricul activitatii Intercer la adresa https://intercer.net/istoric .

Grafic vizitatori Intercer.net in perioada Ian.-Oct.2011

Grafic vizitatori Intercer.net in perioada Ian.-Oct.2011

Website-ul Intercer.net continua sa fie si astazi cel mai popular website adventist romanesc, cu o medie lunara de 60,000 de vizitatori unici.

Multumim Domnului pentru ajutorul Sau in aceasta lucrare, colaboratorilor, sponsorilor si vizitatorilor site-ului nostru!

Despre Intercer

Intercer este o Asociatie non-profit formata din membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania si strainatate.

Scopul Asociatiei „Internet spre Cer” este de a promova un sistem de informatii si materiale bazate pe principiile moralei crestine, precum si actiuni umanitare, contribuind la programe de interes pentru copii, tineret si adulti, militand pentru un climat de sanatate, moralitate si buna intelegere in societate. Aceste materiale sunt promovate prin intermediul mijloacelor mass-media: Internet, materiale editate, materiale video, audio, prin emisiuni radio si TV.

Intercer Canada este organizatia noastra similara aflata in Canada. Cele doua organizatii lucreaza impreuna pentru sustinerea obiectivelor aminite mai sus.

Intercer desfasoara o activa activitate voluntara, oferind marea majoritate a serviciilor disponibile prin Internet, precum si activitati sociale. Pe site-ul Intercer puteti gasi Biblia Cornilescu Online (text si audio), Biblia pe telefonul mobil (biblephone.net), studii si materiale biblice diverse, scrieri E.G.White online in limba romana, stiri interactive, buletine email adresate membrilor adventisti, cat si celor non-adventisti, materiale si reviste pentru copii si tineret, muzica crestina, materiale audio-video, radio si TV, concursuri interactive cu intrebari biblice, pagina de rugaciune, fotografii, cursuri gratuite de php&MySQL, forum, chat, carte de oaspeti, servicii de mica publicitate si reclama si altele. Intercer gazduieste si/sau sustine prezenta pe internet a numeroase website-uri adventiste romanesti.

Intercer a realizat de-a lungul anilor mai multe activitati de pionierat in primul rand in raport cu Biserica Adventista, cat si in raport cu organizatiile crestine romanesti pe internet. Intercer a fost si este un role-model prin diferitele moduri de exprimare a materialelor si ideilor crestine pe internet.  Dintre acestea amintim:

* Primul website adventist romanesc, inceput in 1997
* Biblia online pe internet, Iulie 1998
* Buletine de stiri pe email, Septembrie 1998
* Tine locul website-ului Uniunii Romane pana la aparitia acestuia, 1998-1999
* Prezentarea pe internet a seminariilor “NET” intre 1998-2003
* Activitati online pe chat, 1999
* Server-ul Intercer  in Romania, Decembrie 1999
* Primul magazin virtual adventist romanesc, Decembrie 2001 (Lucian Web Service)
* Primul serviciu de mica publicitate adventist AdServ.ro, August 2001
* Intercer Tv, din Februarie 2004
* Biblia audio mp3 (Gaius Maximus Romania, Alexandru Sorin Farc), Decembrie 2006
* Imnuri crestine pe telefonul mobil, Martie 2007 (Gaius Maximus Romania)
* Biblia pe telefonul mobil in peste 70 de limbi si peste 100 editii, din 2007 (Octavian Lupu, biblephone.net)
* Apeluri si activitati de fundraising, din August 2009
* Plati prin SMS, 2009
* Blogul de studii biblice, 2010
* Calea catre Hristos, text si audio, 2010
* Cartile audio E.G.White, in colaborare cu Gaius Maximus, 2010
* Blog special pentru sesiunea Conferintei Generale, Atlanta 2010
* … alte noutati urmeaza in 2011 si mai departe!

Activitati in perioada 2010-2011

– Directorul de link-uri Intercer http://link.intercer.net
– Noutati Intercer http://noutati.intercer.net
– Intercer Video Clipuri http://tv.intercer.net/clip/
– Website-ul Intercer pentru mobil http://intercer.mobi
– Intercer Media Seven (biserici si evenimente live), in colaborare cu Media Seven http://mediaseven.intercer.net
– Dezvoltarea posibilitatilor de reclama si promovare evenimente la Intercer
– Relansarea website-ului Intercer in limba engleza http://en.intercer.net sub numele „Intercer Adventist News” (vara lui 2011)
– Un nou design si functionalitate pentru website-ul Intercer (vara lui 2011)

Am continuat imbogatirea continutului de studii biblice si articole. Toate stirile Intercer din 1998 sunt acum accesibile in aceeasi locatie pe noul website Intercer. Intercer TV continua sa fie cea mai vizitata sectiune a website-ului nostru. Fisierele audio si video cu programe religioase de la diferite biserici adventiste din tara si diaspora sunt foarte cautate si vizionate. De asemenea, Biblia audio mp3 se afla printre cele mai descarcate materiale de la Intercer.

Intercer ajuta la promovarea diverselor programe si evenimente ale Bisericii Adventiste, precum si a altor activitati laice.

Ne bucuram pentru faptul ca alaturi de prezentarea materialelor spirituale pe Internet si contactarea unui numar mare de persoane, Intercer a reusit integrarea mai multor tineri in activitati de prezentare a Evangheliei prin Internet. Intercer a mediatizat cateva sute de cazuri sociale si de sanatate, avand ca urmare rezolvarea sau imbunatatirea situatiei acestora. Primim mesaje pozitive din partea utilizatorilor website-ului nostru, acestia apreciind bogatia de resurse biblice pusa la dispozitie in mod gratuit.

Colaboram intr-un mod fructuos cu diferitele biserici locale si organizatii ale Bisericii, carora le multumim pe aceasta cale. Puteti colabora cu noi scriind pe adresa info@intercer.net .

Sustineti activitatea Intercer

Activitatea Intercer este sustinuta prin donatii si sponsorizari de la persoane fizice si diferite organizatii. Incercam sa construim un sistem de autosustinere a acestor activitati. Puteti sustine activitatea Intercer in diferite forme.

Vizitati pagina de donatii la adresa: https://intercer.net/donatii .

Multumim Domnului si colaboratorilor nostri pentru activitatea trecuta, prezenta si viitoare.

Va asteptam sa vizitati in continuare site-ul Intercer la adresa http://www.intercer.net .

Lucian Mihailescu
din partea echipei Intercer
9 Octombrie 2011

About Site Editor

Computer programmer. View all posts by Site Editor → Scris in de Site Editor