Biblia rescrisă din memorie – Record, 12 Septembrie 1999

Acest website a fost dedicat evenimentului de la 12 Septembrie 1999 – „Rescrierea Bibliei din memorie” si se afla la adresa:
https://intercer.net/biblerec/index_r.html

BIBLIA RESCRISA DIN MEMORIE – Comunicatul transmis presei dupa eveniment

Duminica 12 septembrie a.c. peste 4 600 de tineri si copii din toata tara (200 de localitati) s-au intalnit in parcul Carol (fost Libertatii) in incercarea de a realiza un inedit record mondial. Aleile principale ale parcului de o lungime impresionanta s-au umplut de tineri la mai mult de o ora de deschiderea actiunii. Participantii au memorat fragmente din Biblie pe care le-au redat, pe 66 de suluri de hartie, simultan, in asa fel incat au reconstituit intreaga Biblie. Lungimea totala a sulurilor – 2,8 km.

Timpul total in care tinerii au realizat din memorie cel mai recent manuscris al Bibliei, din memorie a fost de numai 28 de minute. Durata ar fi putut fi mult mai mica, insa timpul s-a dublat deoarece, pentru cei cativa care din diferite motive au fost impiedicati in ultimul moment sa participe a fost aplicat un plan de rezerva: fiecare participant urma sa invete si portiunea unui prieten pentru ca in situatii de urgenta sa scrie si portiunea acestuia. Un numar de cateva zeci de versete din totalul de 31 102 au fost copiate direct din Biblie datorita absentei atat a titularului cat si a rezervei. Organizatorii estimeaza ca acuratetea redarii a depasit 95%. Dupa ce vor fi facute toate verificarile, Asociatiile Exploratorii si Companionii vor incerca inscrierea actiunii in renumita Carte a Recordurilor.

In seara de duminica programul de televiziune american It Is Written a transmis informatii despre reusita tinerilor in Europa si o parte din Africa de Nord.

Cu aceasta ocazie ei au dorit sa transmita tinerilor din Romania convingerea lor ca Biblia si mesajul transmis de aceasta este adevarata solutie pentru criza morala si de identitate cu care se confrunta acestia. Aceasta actiune s-a constituit intr-un preludiu al saptamanii Bibliei, organizata de Societatea Biblica Interconfesionala din Romania (3-10 octombrie) si s-a inumarat printre actiunile de sustinere a aparitiei unei Biblii interconfesionale.

Proiectul a fost organizat de asociatiile de copii si tineret – Exploratorii si Companionii, apartinand Bisericii Adventiste de ziua a Saptea.

Asociatiile Exploratorii si Companionii se adreseaza copiilor si tinerilor si au ca scop dezvoltarea armonioasa din punct de vedere fizic, social, intelectual si spiritual a membrilor sai, cat si a respectului fata de oameni si natura. In ultimii patru ani membrii acestor organizatii au fost implicati in actiuni ecologice (curatenie in parcuri, trasee montane), sociale (vizite la camine de batrani si copii), educative (cursuri si activitati practice pentru orientare profesionala) si recreative (tabere, excursii).

Va rugam sa trimiteti acest mesaj si prietenilor dvs.! Multumim!

About Site Editor

Computer programmer. View all posts by Site Editor → Scris in de Site Editor

2 răspunsuri la Biblia rescrisă din memorie – Record, 12 Septembrie 1999