Intercer a reprezentat Romania la intalnirea webmasterilor adventisti – Darmstadt, 9-11 Februarie 2001

INTERCER A REPREZENTAT ROMANIA LA PRIMA INTALNIRE  INTERNATIONALA A WEBMASTERILOR ADVENTISTI,  DARMSTADT, 9 – 11 FEBRUARIE 2001

Cu ajutorul Domnului si al catorva prieteni, INTERCER a participat la prima intalnire internationala a webmasterilor adventisti, Darmstadt, 9-11 Februarie 2001, Germania.

Intalnirea a fost organizata de STAONLINE, organizatie adventista non-profit din Germania, care se ocupa de lucrarea de Internet a Bisericii Adventiste din Germania. Intalnirea a fost gazduita de Seminarul Adventist Marienhöhe, Darmstadt, Tyskland.

Au participat 10 tari: Germania, Austria, Elvetia, Italia, Spania, Romania, Polonia, Danemarca, Statele Unite, Cehia. Din partea Conferintei Generale a participat John Beckett, webmaster-ul paginii oficiale www.adventist.org.

Din Viena au participat trei reprezentanti ai Bisericii Adventiste Romane: Sorin Kantor, Adi Memete si Cosmin Stanciu. Din Romania a participat Lucian Mihailescu, presedinte al INTERNET SPRE CER, Slobozia.

Intalnirea a fost deschisa vineri seara de fr.Martin Haase, Presedinte STAOnline si Director Comunicatii la Diviziunea Euro-Africa. Stephan Brass, secretarul STAOnline a prezentat programul intalnirii si a asigurat traducerea din germana in engleza si reciproc.

Predica de vineri seara a fost prezentata de fr.Christian Vogel, Austria si a avut ca tema “Reteaua Evangheliei”.

In Sabat dimineata programul s-a desfasurat in localul Bisericii Adventiste din Marienhohe. Scoala de Sabat s-a desfasurat pe grupe de limba: engleza, romana si germana.

Predica de dimineata a fost prezentata de fr.Reinhardt Rupp, Presedintele Uniunii Adventiste Germane de Nord.

Fiecare reprezentant a prezentat activitatea sa pe Internet in cadrul unui program special desfasurat inre orele 15-17. Prezentarile au fost proiectate de pe computer – direct din Internet sau prinPower Point – pe un ecran mare si au fost insotite de explicatiile adecvate. Au impresionat numarul mare de site-uri prezentate, scopul misionar si de intarire a Bisericii, grafica si informatiile prezentate.

Prezentarea INTERCER (www.intercer.org)  a fost urmarita cu interes de participanti, avand in centru Biblia in limba romana Online, insotita de multiple studii biblice, rezumate de la seminariile NET din 1998-2000 si de prezentarea site-urilor adventiste romanesti gazduite.

Pagina Bisericii Romane din Austria (http://gemeinden.sta.at/rumhawei) a fost prezentata de Sorin Kantor, webmaster. Site-ul Bisericii Romane din Viena are ca scop prezentarea activitatilor bisericii, precum si a proiectelor de misiune, dintre acestea fiind prezentat programul dedicat Nasterii Domnului, la care au participat crestini romani din mai multe confesiuni religioase.

Eli Diez, scriitor la Editura Advent, Lunenburg a prezentat apoi o meditatie biblica.

Seara seminarul a continuat cu Workshops (ateliere de lucru pe domenii), participantii alegandu-si unul din cursurile de informatica prezentate: Webdesign, DreamWeaver , JavaScript, Audio-Video, Content Management. In continuare a urmat o seara internationala de partasie in care participantii au putut schimba impresii si discuta asupra activitatilor lor.

Duminica dimineata a fost urmarit materialul “Posibilitati si risc in Internet”, prezentat de Joachim Stangle, Director al CINA – Christlichen Internet Arbeitsgemeinschaft. (Comunitatea Lucratorilor Crestini pe Internet). Materialul a punctat atat aspectele pozitive ale lucrului pe Internet in vederea prezentarii Evangheliei, precum si riscurile prezente pe Internet.

Au fost prezentate apoi cateva site-uri nominalizate de STAOnline pentru anul 2000, pe locul I fiind site-ul www.leben-im-zentrum.org din Darmstadt.

A urmat un concurs cu premii, bazat pe intrebari din prezentarile deja urmarite, la care reprezentantii romani au luat locul I (Adi Memete, telefon mobil) si locul II (Lucian Mihailescu, un mouse Microsoft).

In incheiere, in cadrul unei mese rotunde, webmasterii si-au impartasit impresiile asupra seminarului, stabilindu-se urmatoarea intalnire in Februarie 2002, la Friedensau, Germania.

[Lucian Mihailescu, INTERCER www.intercer.org]

Alte stiri legate de acest eveniment:

ANN: http://news.adventist.org/2001/01/avetist-web-masters-go-iteratioal.html
StaOnline: http://www.sdaonline.info/index.php?s=2001

Link-uri catre pagini ale participantilor la intalnire:

STAONLINE:  http://www.staonline.de/
Biserica Adventista Romana din Viena:  http://viena.intercer.org
Uniunea Adventista din Danemarca:  http://www.adventist.dk/
Uniunea Adventista din Germania :  http://www.adventisten.de
Divizunea Euro-Africa, Dep.Comunicatii :  http://www.euroafrica.org/
Forum pentru Webmasterii Adventisti:  http://www.awa7.org/ (organizat de http://www.adventweb.org)
Nadzeja – Polonia:  http://www.nadzieja.pl
Conferinta Generala a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea:  http://www.adventist.org

GIEN – Global Internet Evangelism Network: http://gien.adventist.org/
GIEN a fost fondat in 2004 si a organizat urmatoarele intalniri internationale ale webmasterilor adventisti.

About Site Editor

Computer programmer. View all posts by Site Editor → Scris in de Site Editor

2 răspunsuri la Intercer a reprezentat Romania la intalnirea webmasterilor adventisti – Darmstadt, 9-11 Februarie 2001

  1. Pingback: Colaborarea cu fr.Iacob Petru și Biserica Adventistă Română din Viena | Istoric Intercer

  2. Pingback: Website-uri create si/sau gazduite de Intercer incepand din 1998 | Istoric Intercer