Colaborarea cu fr.Iacob Petru și Biserica Adventistă Română din Viena

Am inceput colaborarea cu fratele Iacob Petru (prezbiter la Biserica Adventista Romana din Viena) la inceputul anului 2001.

Aflasem despre organizarea primului seminar al webmasterilor adventisti, la Darmstadt, Germania, in Februarie 2001. Am trimis cererea de inscriere si am pregatit materialele de prezentat pentru Intercer. Am inclus in prezentare si alte website-uri adventiste romanesti care existau atunci, incercand sa fac o prezentare generala care sa reprezinte Romania. (am fost singurul din Romania prezent la acest seminar)

A fost o experienta interesanta legata de ajungerea mea la acest seminar. Cand am aflat despre acest seminar mai erau doar 2 zile pana la data limita pentru inscriere. In acel moment in mintea mea m-am vazut in sala seminarului facand prezentarea materialelor noastre. Am spus celor din jur: „In Februarie o sa fiu in Germania la acest seminar!”. Nu aveam banii necesari, trebuia sa obtii o viza etc. Dar toate s-au rezolvat si am ajuns la Darmstadt! A fost prima mea iesire in occident si prima data cand a trebuit sa fac o prezentare publica in limba engleza.

Am crezut ca biserica noastra la nivel national va fi interesata sa ma trimita la acest seminar, insa nu a fost asa… Apoi fratele Iacob m-a contactat si mi-a dat ideea de a merge cu trenul pana la Viena si de acolo sa merg impreuna cu baietii din Viena care vor participa la seminar. Zis si facut! Un alt bun prieten m-a ajutat cu ceva bani de buzunar si mi-a imprumutat camera lui digitala, cu care am facut o multime de fotografii si am si filmat.

La Viena am intalnit familia primitoare a fratelui Iacob si pe baietii inimosi Adi Memete, Cosmin Stanciu si Sorin Kantor cu care am mers la Darmstadt. Ei au reprezentat biserica romana din Viena la acest seminar.

Mai multe materiale despre seminarul de la Darmstadt gasiti aici:
https://intercer.net/blogs/istoric/stiri/intercer-a-reprezentat-romania-la-intalnirea-webmasterilor-adventisti-darmstadt-9-11-februarie-2001.html

Fratele Iacob este medic neurolog si a iesit de curand la pensie. Am apreciat intotdeauna la dansul entuziasmul pentru lucrarea lui Dumnezeu si un interes deosebit de a promova mijloacele moderne de comunicare pentru folosul bisericii. Fratele Iacob ii mobilizeaza pe tinerii din comunitate, adauga predicile de la biserica din Viena la Intercer Tv si participa la studiul Scolii de Sabat filmat impreuna cu mai multi frati si surori din comunitate.

Fratele Iacob ne incurajeaza si pe noi la Intercer intotdeauna. Am aniversat de la distanta momente importante din activitatea Intercer impreuna cu comunitatea din Viena.

Iata cateva articole scrise de fratele Iacob avand ca subiect lucrarea de internet:
http://viena.intercer.org/article.php?id=101

Biserica din Viena, alaturi de cea din Loma Linda, ofera transmisii live pe internet inca de la inceputul anilor 2000. In 2007 s-a achizionat un echipament HD (High Definition) care a ajutat la dezvoltarea acestei activitati. Biserica din Viena inregistreaza saptamanal discutia pe baza studiului biblic al Scolii de Sabat. („Ora de studiu biblic”). Puteti vizita website-ul bisericii din Viena la adresa http://viena.intercer.org .

De asemenea, mai multe biserici si organizatii (inclusiv televiziunea „Speranta Tv”) folosesc serviciile pentru transmisii live oferite de www.crestin.tv .

Puteti asculta aici un mesaj trimis de Intercer pentru biserica din Viena in Ianuarie 2007, legat de trecerea la echipamentul HD.
[audio:http://media.intercer.net/intercer/intercer-viena-hd.mp3]

Clipul de mai jos vorbeste despre sustinerea pe care fratele Petru Iacob (Viena), Liviu Burciu (Loma Linda) si Intercer au dat-o pentru transmiterea acestui seminar prin internet:

Multumim fratelui Iacob si comunitatii din Viena pentru sustinerea acordata pentru Intercer de-a lungul anilor!

About Site Editor

Computer programmer. View all posts by Site Editor → Scris in de Site Editor

un răspuns la Colaborarea cu fr.Iacob Petru și Biserica Adventistă Română din Viena