Biblia pe telefonul mobil – Octavian Lupu, 2007

Puteti citi Biblia oriunde si oricând dacă aveti un telefon destul de sofisticat si ati descărcat fisierele de pe Internet (www.biblephone.net). Acest lucru este posibil in momentul de fata prin intermediul aplicatiilor Java puse la dispozitie de catre domnul Octavian Lupu din Bucuresti, Romania, de profesie inginer de telecomunicatii. Motivatia sa este de a folosi tehnologia comunicatiilor pentru a împărtăsi Evanghelia mantuirii in intreaga lume.

Domnul Octavian Lupu a fost admis la liceul militar la varsta de 14 ani si a finalizat studiile universitare in domeniul tehnologiei militare. La acea vreme autoritatile comuniste se asteptau ca el sa imbratiseze ateismul, dar interesul lui fata de domeniul spiritual l-au determinat sa experimenteze yoga si spiritismul. În cele din urma, a redescoperit mesajul Bibliei, devenind un crestin devotat.

Povestea Biblephone incepe in 1997, cand Octavian a fost incurajat sa scrie articole despre posibilitatea de a folosi internetul pentru a prezenta mesajul Bibliei prin intermediul unui articol. Inspirat de acest articol, un grup de crestini din Romania au dezvoltat portal-ul Intercer (www.intercer.net ).

Progresele internetului si a tehnologiei GSM l-au determinat pe Octavian Lupu sa dezvolte un alt proiect ambitios – Biblia pe telefonul mobil. Dupa cum relateaza el „povestea a inceput atunci cand am primit o aplicatie multimedia Java pentru telefonul mobil. La inceput am incercat sa descarc jocuri. Dar in timp ce cautam astfel de jocuri, am gasit o aplicatie a Bibliei pentru Java, compatibila cu telefoanele mobile.”

„Am fost surprins descoperire si uimit pentru ca functiona la telefonul meu. Era versiunea KJV a Bibliei in engleza. Apoi am cautat o Biblie in limba romana pentru telefoanele mobile, dar nu am gasit. Pe internet exista Biblia in limba romana, dar pana in acel moment nimeni nu a fost interesat de dezvoltarea unei aplicatii pentru telefonul mobil.”

Prima Biblie în limba română pentru telefonul mobil a fost disponibilă pe site-ul Intercer

„Vestea buna era ca realizatorul aplicatiei pentru Biblia in limba engleza furniza pe site-ul lui (http://gobible.jolon.org ) programul de dezvoltare a acestei aplicatii. Provocarea a constat in convertirea textului existent al Bibliei intr-un format special. Am creat un soft pentru a converti textul in formatul de care aveam nevoie si, in scurt timp, Biblia in limba romana a fost disponibila pe internet. Prima Biblie in limba romana pentru telefonul mobil a fost disponibila pe site-ul Intercer.

„Slujirea prin intermediul telefonului mobil este o extensie a relatiei personale, permitand o abordare flexibila a multor oameni, din diferite parti ale lumii.”

Biblia, in multe alte limbi, ca si informatiile cu privire la instalarea pe diferite tipuri de telefoane sunt disponibile pe www.biblephone.net . De asemenea, sunt disponibile mai multe carti in limba romana in format electronic, ca si versurile imnurilor bisericii.

Acest serviciu exista doar de cateva luni, dar multi utilizatori din toata lumea au profitat de aceasta oferta, instalandu-si cu succes aplicatia pe telefonul mobil. Utilizatorii multumiti au lasat urmatoarele mesaje pe guestbook-ul site-ului:

„Iti multumesc foarte mult pentru ajutorul pe care il acorzi pe site. Am putut sa instalez Biblia pe telefonul mobil. Este o mare binecuvantare sa am Sfintele Scripturi cu mine tot timpul. Dumnezeu sa te calauzeasca in lucrarea de slujire si sa te binecuvanteze.”

„Iti multumesc foarte, foarte mult pentru ajutor. Domnul sa te binecuvanteze. Orice te va chema Dumnezeu sa faci, te rog sa-L urmezi”.

„Am instalat cu succes aplicatia! Iti multumesc din tot sufletul! Sunt atat de fericita pentru ca acum am Biblia pe telefonul mobil.”

Articol preluat si tradus de la:
http://www.euroafrica.org/index.cgi?en_news-archives/00000138

About Site Editor

Computer programmer. View all posts by Site Editor → Scris in de Site Editor

3 răspunsuri la Biblia pe telefonul mobil – Octavian Lupu, 2007